14.01.2013 | 14:55
Ортак на Емо Фаса застроява Иракли
Евгения Банева е съдружничка на собственика на „Емона 2000“ Добрин Иванов
Снимка: forthenature.org

Частни лица, свързани с фирма „Емона 2000“, са купили терени в непосредствена близост до плажа в Иракли. Една от последните сделки за площ от 1700 кв/м. е станала директно с община Несебър, и то на любезната цена от 19 лв. на кв/м. Това става на 1 ноември 2012 г.

Основното действащо лице покрай застрояването на Иракли е ортакът на депутата на ГЕРБ Емил Димитров – Славян Теофилов. Според сайта „Биволъ“ скандалният терен в местността е 7002 кв. м и се намира на самия плаж. В периода 2003-2006 г. Теофилов е собственик на фирмата „Дарс Инвест“ и купува няколко имота в Иракли. Именно тогава става и сделката за въпросния терен със строежа на самия плаж.

Майката на Славян Теофилов купува единия имот от частно лице и после го препродава на фирмата „Дарс Инвест“. Друг терен „Дарс Инвест“ купува от фирмата „Аква Парк“. „Аква Парк“ пък придобива терена от община Несебър през 2003 г. чрез заменка на 2 апартамента и 2 офиса на обща сума 83 880 лв. През 2009 г. „Дарс Инвест“ заедно с имотите си е препродадена от Славян Теофилов на фирмата „Фрам Билд“ – собственост на съпругата и децата на Добрин Иванов (който държи „Емона 2000“).

Едноличният собственик на фирма“ Емона 2000“ Добрин Иванов, кояйто в момента строи на Иракли, има интересни съдружници в друго дружество. Компанията му участва с 20% собственост в „Иракли“ АД. Там дялове имат и съпругата на хасковския бизнесмен Николай Банев – Евгения, съдружникът на депутата от ГЕРБ Емил Димитров – Славян Теофилов, синът на най-богатия българин Цоло Вутов – Иван, и Стоян Захариев, който и преди е имал апетити към региона. Всички те участват в борда на директорите на „Иракли“ АД, което в момента е в ликвидация.

Дружеството е регистрирано през 2007 г. с 50 000 лв. капитал. То се държи от „Суис пропъртис“ (20%), „Голф хотели“ (20%), „Емона 2000“ (20%), „ИВС“ и от Славян Теофилов, който като физическо лице също има 20%.  През 2011 г. собственикът на „Емона 2000“ Добрин Иванов пък е обжалва решение на РДНСК-Бургас за премахване на установен незаконен строеж „Четири едноетажни масивни сгради“ в местността „Кладери“. Административният съд в морския град обаче прекратява съдебното производство и остава жалбата без разглеждане.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране