03.03.2013 | 8:46
Патриарх Неофит гостува в предаването „Вяра и общество“
Главата на църквата бе посрещнат от шефката на БНТ Вяра Анкова

За първи път в телевизионната история на България глава на Българската православна църква дава интервю на живо. Негово светейшество патриарх Неофит гостува в предаването „Вяра и общество“ на Българската национална телевизия.

Предводителят на църквата ни прекрачи прага на БНТ, където беше посрещнат от генералния директор Вяра Анкова. Новинарите на БНТ благодариха на Патриарха, че е оказал такава чест – да дойде лично, за да участва в предаване на живо.

Патриарх Неофит пожела както и до сега обществената телевизия да продължи да отстоява вярата на хората към Бога и ценностите на православието. Пред журналиста Горан Благоев в студиото на „Вяра и общество“ Патриах Неофит каза, че Църквата е добър пример към политиците за единомислие и единодействие и допълни, че църквата е отделена от държавата, но не и от своя народ, като коментира социалното напрежение и протестите в страната.  Нека тези неспокойни души да почувстват, че надеждата е жива е не трябва да отпада. Да се стараят да постигнат това, което е необходимо за техния живот и тяхното преживяване с достойни средства, каза патриарх Неофит.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране