14.01.2013 | 19:36
Павлова спря строежа на Иракли
Проверката на ДНСК установила повече постройки, от колкото е било разрешено
Снимка: "Фейсбук"

След разпоредената проверка от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, спря строежът в Иракли – местност Кладери, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Днес след разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, служители на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) извършиха проверка по документи и на място на строежите „Ваканционно селище“ – 9 едноетажни ваканционни бунгала – А1-А9; 5 двуетажни ваканционни бунгала Б 1-Б5 и 3 склада В1-В3 с басейни, в землището на село Емона, местност Кладери, ПИ 27454.23.63; „Ваканционен клуб – І -ви етап къщи К1а, К1в, К1с, К2а, К2в, ПИ 27454.23.85 и „Ваканционен клуб – ІІ -ри и ІІІ -ти етапи Втори етап – Плажен ресторант, Спа център, къщи К3а, К3б“; Трети етап – Рецепция, Къща К5А, Къща К5Б, Къща К5С, Къща К6А, Къща К6Б, Къща К6С, Къща К7А, основен и детски басейн.

При проверката се установи, че в нарушение на условията на влязло в сила Решение № БС№10-6/11.08.2011 г. по оценка въздействието върху околната среда, в имот 27454.23.63 се извършва строителство на 14 къщи и 3 склада, вместо 12 еднофамилни къщи, плажен бар и басейн, както е в оценка за въздействието върху околната среда.

В имот 27454.23.85 са изградени 14 къщи, ресторант, спа център, открит басейн и рецепция, вместо 8 еднофамилни къщи, резиденция от осем стаи и шест апартамента с подземен гараж, басейн, ресторант, спа център, механа и плажен бар, както е в Решението по ОВОС.  При проверката не са представени сключени договори за предаване на отпадъците на лица, притежаващи съответното разрешение за дейности с отпадъци, което също е задължително условие по ОВОС.

Неизпълнението на условията в Решението по ОВОС е нарушение и на изискванията на ЗУТ, което е основание за спиране на строежа. За установените законови нарушения са съставени два констативни акта за спиране на строежа. В срок от 7 дни могат да бъдат обжалвани, след което ще бъдат издадени заповеди за спиране на всички строителни работи на двата обекта.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране