06.12.2012 | 11:06
„Пияните“ от БСП освиркаха Дянков
Тонът не бил подходящ за човек, обявил се за Брад Пит, ядосаха се социалистите

Днешното заседание на Народното събрание бе прекъснато временно заради тропане и скандирания „оставка“ по адрес на финансовия министър Симеон Дянков от страна на БСП. Социалистите поискаха оставката му заради думите му от снощи, че „тези депутати не могат да гласуват, понеже са пияни“. Поизмориха се, част от опозицията вече е пияна явно, така че не могат дори да си вдигат ръцете, каза почти в края на 13-часовото заседание по бюджета, Симеон Дянков.

От левицата поискаха министърът на финансите да бъде отстранен от пленарна зала. След неколкократно настояване председателят на парламента Цецка Цачева да го призове да се извини, тя подложи на гласуване искането за отстраняването му. Гласуваха 113 народни представители, от които 33 бяха „за”, 76 – „против” и 4 се въздържаха. След гласуването депутатите от БСП започнаха да викат „Оставка, оставка!” и започнаха да тропат. Дянков прие това с усмивка, а Цачева прекъсна заседанието за 15 минути поради безредиците в залата.

„От човек, който се е обявил за Брат Пит, който ще пляска руснаците, този тон не е подходящ“, каза депутатът Петър Курумбашев. „Добрият тон е задължителен в работата на Народното събрание, но на вас е известно, че правомощията на председателя на парламента са само и единствено по отношение на народните представители”, отговори му Цачева.

Мая Манолова заяви, че поведението на вицепремиера е обидно към българския парламент.  „Симеон Дянков си позволи, след като мълча в пленарна зала повече от 13 часа, да прави коментари отвън, зад гърба на народните представители”, каза тя. Димчо Михалевски пък коментира: „Очевидно опиянението не е в народните представители, а в този, който изрича тези думи“. Михаил Миков пък се обърна към Цачева с думите: „Очевидно във вас няма воля да защитите честта на парламента и затова той е на това дередже”.

 

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране