18.02.2019 | 18:57
По заповед на Главния промените на промените в изборния кодекс вече внесени в НС
Данаил Кирилов насрочва заседание на правната комисия на парламента за сряда

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание нов Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който се възстановява преференцията. Това съобщи народният прдставител от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.

Освен това Кирилов насрочва заседание на правната комисия на парламента за сряда (20.02.2019 г.), на което ще бъдат разгледани ЗИД на Изборния кодекс и процедурни правила за избор на нов състав на Централната избирателна комисия.

На нощно заседание в четвъртък срещу петък миналата седмица ГЕРБ прокара желаните от ДПС поправки, с които се обезсмисля преференциалното глсуване, машинното гласуване се отлага за далечното бъдеще, а ЦИК остава в стария си състав – с представителите на НДСВ и Бареков в него.

След заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ беше обявено, че от партията ще внесат предложение за промени в Изборния кодекс, с които да се възстанови преференциалното гласуване, и ще се открие процедура за избор на нови членове на ЦИК.

Бойко Борисов се разграничи от парламентарната си група за промените в Изборния кодекс, които предизвикаха възмущение, като посочи, че е оставил депутатите сами да решават.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране