04.03.2013 | 10:38
Почина Пламен Горанов
До края си младият мъж не е дошъл в съзнание

36-годишният Пламен Горанов, който се замозапали пред сградата на Община Варна, почина, съобщиха от Военноморската болница във Варна. Младият мъж е издъхнал снощи в специализираната клиника, където бе настанен с над 80 на сто изгаряния. Според лекарите всичките му органи бяха увредени. До края си младият мъж не е дошъл в съзнание.

Пламен Горанов се самозапали пред сградата на общинската управа на морската столица на 20 февруари малко преди да започне масовият граждански протест. Според прокуратурата той носел плакат с искане за оставката на кмета Кирил Йорданов, който след инцидента бил скрит от един от притеклите се на помощ охранители на кметството.

Пламен е човек с изявена гражданска позиция, противник на несправедливостта и готов да протестира в подкрепа на хора, изпаднали в беда. Според негови близки той е бил от хората, които на 22 август 2012 г. сложиха качулки на фигурите на паметника на Българо-съветската дружба във Варна в подкрепа на арестуваните пънкарки от руската група „Пуси Райът“. Завършил е икономическия техникум, а след това Стопанската академия в Свищов. Има фирма за височинна изолация, която работи в Добрич.

Вчера близо 70 000 души излязоха на протест в морската столица с искане за оставката на кмета.  ГЕРБ обяви, че сваля политическата си подкрепа към Йорданов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране