24.08.2019 | 11:56
Починал следовател подкрепи Иван Гешев за главен прокурор 40 дни след смъртта си
Йордан Костадинов се е "подписал" под декларацията на следователите
Чудо невиждано! Починалият следовател от Специализираната прокуратура, чийто некролог бе обруган- Йордан Костадинов, се е подписал в подкрепа на Иван Гешев за главен прокурор и то 40 дни след смъртта си. Следовател Костадинов е починал в средата месец юни т.г.

На 25 юли т.г., т.е. 40 дни след смъртта на следователя Йордан Костадинов, името му, „саморъчно“ написано, цъфва в списък на подкрепящи кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, пише „Афера“.

Становището от 25 юли т.г. на следователи, прокурори и служители на Специализираната прокуратура, е налично и може да се види на страницата на ВСС.

На седма страница лъщи името на … починалия следовател Йордан Костадинов! Справка в наличния списъчен състав от следователи и прокурори, направена от възмутения спецпрокурор показа, че няма друг прокурор или следовател със същото име, като на починалия Йордан Костадинов.

Това  на практика означава, че умрелият следовател се е подписал 40 дни след смъртта си в подкрепа на Иван Гешев! Което пък означава, че това си е чисто престъпление, сътворено от някой жив от Специализираната прокуратурата.  Толкова за морала, „обругаването“ и „поругаването“ на „честта“ на прокуратурата.

Преди няколко дни прокуратурата сама обяви за смъртта на колегата си, след като Медиапул пусна информация, че некрологът му е поруган. Странното бе, че прокуратурата определя публикацията като „подигравка с паметта на един достоен български следовател от страна на хора, имащи претенции за морален стожер на обществото“. „Почитта към мъртвите не следва въобще да е предмет на ирония, дори журналистическа. Поругаването на паметта на хората с подобен тип прояви във всяка цивилизована държава се нарича вандалски акт“, пише в позицията на прокуратурата.

Обвиняемият за поругаването е собственик на сайта „Гласът на Стара Загора“ Михаил Стефанов, който преди повече от година разпространи в интернет видеоклип, на който демонстративно запалва българското знаме пред Съдебната палата в София, след което уринира върху него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране