08.02.2013 | 16:16
Погребение отърва Бербатова от съда
Майката на Димитър Бербатов набила журналистка в центъра на Благоевград

Маргарита Бербатова – майка на футболиста Димитър Бербатов, и снаха й Димитричка Ганчева, не се явиха в съда по делото, заведено срещу тях по Указа за борба с дребното хулиганство.  Процесът беше образуван заради нападение и нанесен побой над журналиста от вестник „Струма“ Бетина Апостолова, извършен пред множество очевидци в центъра на Благоевград в края на януари, по време на акция на антимафиоти от София, извършили обиск в дома на семейството по сигнал за съхранение на наркотични вещества.

Магистратът Мирослава Йорданова не даде ход на делото, тъй като в залата не дойде и упълномощеният от Бербатови адвокат Албина Анева, която била заета по същото време в Софийски апелативен съд.  Маргарита, която е и активист на ГЕРБ в Благоевградско, посочила в писмена молба пред магистратите, че не може да присъства, защото е на погребение на нейна подчинена медицинска сестра от благоевградската болница.

Димитричка Ганчева пък се оправдала писмено, че има семейни причини за неявяването в Районния съд.  За следващото заседание, насрочено за 12 февруари от 11.00 часа, нарушителите Маргарита и Димитричка трябва да представят доказателства, че наистина са имали обективна причина за отлагане на процеса, в противен случай ще бъдат глобени, изтъкна съдия Мирослава Йорданова, цитирана от „Дарик“.

Инцидентът стана на улица „Пере Тошев“, където живее Асен – по-малкият брат на футболиста Димитър Бербатов, заедно с Ганчева и детето им. Направилата опит да снима действията на антимафиотите Апостолова, беше нападната най-напред от Димитричка, а минути по-късно и от пристигналата Маргарита Бербатова.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране