24.07.2019 | 12:16
Поискаха близо 1 милион лева кръвнина от убиеца Марио Метушев
Съдът върна делото на прокуратурата

Граждански искове за общо 900 000 лева кръвнина поискаха близки на Красимир Колджиев, който бе заклан от бившия футболист Марио Метушев. Жестокото убийство бе извършено на 15 юни миналата година в Гоце Делчев, а вчера се проведе разпоредителното заседание по делото в Благоевградския окръжен съд.

Пред магистратите майката на убития Надежда и брат му Росен предявиха искове за по 200 000 лева, пише „Телеграф“. Жената, с която Красимир е живял на семейни начала, пък поиска 500 000 кръвнина на детето им.

По данни на държавното обвинение двамата са се занимавали с търговия с нарязан тютюн. В началото на миналата година Метушев предложил на приятеля си заедно да превозят 100 кг акцизна стока до Шумен. Колджиев обаче отказал. По пътя спортистът бил спрян за проверка от полицаи, а по-късно и задържан. След като излязъл от ареста, той започнал да подозира приятеля си в предателство. В деня на убийството бившият футболист гостувал на Красимир по случай Рамазан Байрам. След като се напили здраво между двамата избухнал скандал. Метушев взел нож и започнал да нанася с него удари по тялото на домакина си, а след това забил острието в шията си.

Съдът вчера не даде ход на делото, а го върна на прокуратурата, тъй като след касапницата останали два ножа, които не са изследвани.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране