22.01.2013 | 11:17
Пол Гилбърт пристига отново в България
Шоуто му ще бъде на 1 април от 20 ч. в "София Лайв Клуб"

Обявеният за един от най-техничните китаристи в света Пол Гилбърт пристига отново в България. Шоуто му ще бъде на 1 април от 20 ч. в „София Лайв Клуб“, съобщиха организаторите. От платинени албумни продажби и успехи в класациите като един от основателите на групата „Mr. Big“, до удивляване на китарните общности с техника и до изследване на пънк, поп, класическа музика, блус, джаз и прогресив инструментални стилове в соловата си кариера, Пол Гилбърт е записал огромно количество изпълнения.

Като допълнение към соловите си турнета, той обикаля света с „G3“ – проектът на Джо Сатриани, изпълнява множество трибютни концерти с легендарния барабанист Майк Портной и също така е участник в създаването на китарите „Ibanez PGM“ и „Fireman“. Още на 18 години, Пол Гилбърт става най-младия преподавател в Hollywood’s Guitar Institute of Technology. Музикантът намира време да пише, да споделя тънкости и новости от музикалния свят в редица списания по цял свят.

„Vibrato“ е най-новият албум в соловата кариера на Пол Гилбърт. Албумът получава призвания не само от музикални списания за китаристи, но и от такива за барабанисти, а именно благодарение и на участието на Томас Ланг. За турнето през тази година, Гилбърт води със себе си – басиста Kelly LeMieux и кибордиста Еми Гилбърт. Това е банда, с която записва студийните песни за най-новия ми албум. Освен тях, музикантите ще изсвирят някои от по-старите си хитове. Билетите на предварителна продажба са по 20 лева, а на място 30 лева.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране