01.01.2013 | 19:47
Циркът между bTV и Bulsatcom продължава
Кабелните оператори заплашват телевизията с Комисията за защита на конкуренцията

Циркът между bTV Media Group и кабелните оператори продължава и през новата 2013 година. Днес телевизията разпространи съобщение до медиите, в което се твърди, че вече има успешно приключени преговори и сключени нови договори с част от членовете на Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО). Медията опровергава вчерашното становище на асоциацията, в което се твърди, че bТV Media Group е отказала преговори с кабелни оператори, след като едностранно е прекратила договорите им.

„Съобщението на БАККО освен, че съдържа невярна информация, е и подвеждащо, заявяват от bTV Media Group. “Изразяваме недоумението си от факта, че легитимна браншова организация допуска разпространението на невярна информация, без да провери истинността на твърденията на един или друг член на асоциацията, послужили за основа на съобщението, с което се злепоставя bTV Media Group“, се посочва в съобщението.

„bТV Media Group никога не е отказвала преговори с кабелните оператори, които вече са получили уведомление, че договорът няма да се поднови автоматично за още една година, след като изтече срокът му“, твърдят от медийната група и допълват, че са на разположение на представителите на кабелните оператори, получили уведомленията и новите условия, за продължаване на преговорите за 2013 година.

„Вярваме, че доставчиците няма да се подведат от манипулативната информация за bTV, вероятно предоставена им от техни конкуренти на пазара, а ще контактуват директно с екипа на bTV, който вече започна добросъвестните преговори с кабелните и сателитните оператори, призовават от медийната група и се ангажират да информират зрителите за всяко развитие по този казус, което може да засегне интересите им“, пише още в съобщението на bTV Media group.

Утре предстоят преговори между сателитния оператор Bulsatcom и телевизията, след които трябва да бъде ясно дали абонатите на компанията ще продължат да гледат в пакетите си програмите oт семейството на bTV. От Асоциацията на кабелните оператори настояват тв групата да разпакетира услугите си. Те заплашват, че ако не бъде постигнато споразумение ще подадат сигнал до Комисията за защита на конкуренцията.

Loading...

1 коментар

 1. Стареца каза:

  И Аз напълно подкрепям Булсатком.
  НЕ може една медийна групировка да налага на разпространител какво да излъчва от каналите и какво не.
  БТВ: Или всичко или нищо за квато си сума искаме.
  Булсатком: Нито искаме всичко (като БТВ лейди- абсолютно недоносче, за което са БТВ са хвърлили много пари и искат да си ги избият няк’си), нито на всяка цена, ЦЕНА която несъмнено ще се отрази И НА потребителите! Реално Булсатком защитава ниските си цени за такси към нас потребителите.

  И едно сравнение между голямата конкуренция при интернет платформите: Voyo- платена, Нова Плей- безплатна.

  БТВ са го закъсали, явно. Ся ще го закъсат и с рекламодателите.

  Още нещо БТВ МГ се опитват за последно да издоят разпространителите преди програмите да започнат да се излъчват БЕЗПЛАТНО през мултиплексите. АМА там ще трябва да си плащат, за да ги излъчват, и идва ли ще платят да се излъчва телевизия като БТВ лейди.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране