11.02.2013 | 10:01
Пращат грозното лого на боклука
У нас всеки се считал за специалист по всичко, което довело държавата до примитивизъм

Новото лого на България за 1,4 млн. лв., което породи вълна от недоволство в обществото заради грозния си вид, може да не влезе в употреба, каза зам.-министърът на икономиката Иво Маринов пред ТВ7. От думите му стана ясно, че ако авторите на логото не успеят да защитят творението си и скандалите около него продължат, обществената поръчка за него може да бъде отменена и да бъде обявена нова, а парите да бъдат върнати.

„Хората, които правят календарчета и визитни картички, не трябва да се пускат да правят такива работи. Това е кич”, възмути се и министърът на културата Вежди Рашидов.  Според него едно парченце от картина на Майстора ще е много по-голямо лого от това, което е представено. „Не е жури всеки човек, дайте да си шием костюмите и вратовръзките, защо е Пиер Карден?. Аз като купувам кола викам майстор”, допълни той. Според него от 20 години в България се шири художествена самодейност и всеки е специалист по всичко, което водело държавата до примитивизъм. „Ако вземете който и да е световен каталог, на първа страница винаги има културен паметник. След това се представят конферентен, алкохолен, културен туризъм”, допълни още Рашидов. Той беше категоричен, че не може улицата да диктува на държавата непрекъснато.

 Иво Маринов припомни, че това е четвъртото лого на страната ни. Той защити процедурата, по която се е стигнало до одобрението на този знак. „Беше направено проучване сред туристи и туроператори как възприемат логото. Целта беше да се види как се възприема страната”, обясни той. Оказало се, че България се възприема като страна за морски туризъм, в жълто и зелено. За разлика от нас Турция се възприемала в червено, а Австрия – бяло. Маринов обясни, че един от проблемите, с които се сблъскали авторите на логото, бил, че България има толкова много неща, които да представи че било трудно да се съберат в едно лого.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране