31.01.2013 | 10:05
Правителството си чисти имиджа с 440 000 лв.
Общият бюджет на комуникационната стратегия на България за Европейския съюз е 1 млн. лв.

Министерски съвет отпусна 440 000 лв. от хазната за „утвърждаване на положителния образ на България като държава член на Европейския съюз и популяризиране на активното й участие в разработването и осъществяването на политиките на Европейския съюз. Общият бюджет за изпълнението на Работната програма по комуникационната стратегия на България за Европейския съюз за 2013 г. възлиза на 1 000 000 лв.

За изпълнението на националния план са предвидени 560 000 лв. – „за информиране на българските граждани относно политиките на Евросъюза и правата и задълженията им като граждани на Съюза“.

Решението за одобрените средства за „лъскане на имиджа“ на България идва на фона на последователната кампания срещу БСП заради скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, която министри на ГЕРБ водят от година насам. От парламентарната трибуна на 24 юли миналата година вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че за PR на определени министри по време на Тройната коалиция са изхарчени 1,5 млн. евро от парите на данъкоплатеца.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране