11.08.2019 | 22:21
Премълчават връзка на кмета на Кранево с тежко убийство
Бъдещият главен прокурор обяви престъплението за разкрито, но не каза кой е помагал на 91-годишен с деменция да се справи с трупа

Настоящият кмет на Кранево Румен Николов има връзка с тежко убийство, което Иван Гешев обяви за разкрито. На извънредна пресконференция  единственият кандидат за главен прокурор се похвали, че с намесата на държавното обвинение са разкрити две тежки престъпления. По-късно обаче стана ясно, че около убийството на 56-годишен мъж има много неизяснени факти въпреки хвалбите на Гешев, че часове преди пиарската му изява от Варна разследващите са разплели смъртта на жертвата. Прокуратурата спести на медиите, че заподозреният за извършител е баща на краневския кмет. Другият му син пък е полицай, твърдят местните.

Преди 10 дни в гора край Варна е открит „почти заровен труп на мъж“. „Стигна се до извършителя, който е задържан. Същият е съсед по вила на убития, а помежду им от дълго време е имало конфликт. Убитият е тормозел своя убиец, като го е крадял, заплашвал, нанасял му е понякога побой и така се е стигнало до тази трагична случка“, разказа Гешев. Не стана ясно дали убиецът е подавал жалби в полицията и ако го е направил, какви мерки са взели МВР и прокуратурата. Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров добави, че убиецът е на 91 години, а убийството е станало в дома му, за оръжие бил използван винкел.

Нито Чавдаров, нито Гешев споменаха името на дядо Петко, който е баща на краневския кмет. Те не обясниха и как старецът е успял да се справи с трупа, особено след като страда от деменция. Според тях обаче той съзнавал какво е направил и можел да отговаря за действията си. Заради неговата възраст, заболявания и общото му физическо състояние убиецът не може да пребивава в ареста. От прокуратурата не обясниха как разчлененият труп е откаран до гората, нито кой е го превозил.

Варненски сайтове твърдят, че в кметството и дома на Николов е извършено претърсване и са иззети документи. В четвъртък и петък той не се е явил на работа, липсвал и служебният му автомобил.

И при разплитането на второто убийство се оказа, че Гешев няма с какво толкова да се похвали, нито пък да благодари за работата „на колегите“. Мъж нанесъл побой до смърт на жената, с която живеел на семейни начала. За убийството разследващите научили от обаждане на дъщерята на сочения за извършител и от наетото погребално бюро.

Гешев обяви, че битовата престъпност ще е приоритет на следващия главен прокурор. За изнасянето на информация по случая с хакерската атака срещу НАП той посочи, че гражданите трябва да бъдат информирани и не може да се чуват само тезите на обвиняемите и защитата. Съзнателно се манипулира обществото и прокуратурата няма как да си мълчи, особено при положение, че не е виновна за нищо, оплака се Гешев. Това, че на някого не му харесва истината, не било проблем на обвинението.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Колко са почтени кмета и полицая, и пригодни ли са за тази работа на която са назначени?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране