29.01.2013 | 17:07
Премиерът насрочи изборите за 7 юли
Връщането на власт на БСП и ДПС означавало край на финансовата стабилност

По време на изказването си пред Американско-търговската камара, премиерът Бойко Борисов заяви, че „за трансатлантическо сътрудничество може да говорим до 7 юли. После, ако не вземем изборите, то приключва“. “Менда, тогава ли бяха изборите?”, попита той зам.-председателя на парламента Менда Стоянова, която също присъстваше на срещата на премиера и част от правителството с представителите на 250 американски компании и чужди дипломати. Тя обаче не отговори нищо.

“Важни са изборите. Видяхте, за съжаление, че председателят на ДПС също се беше наредил до социалистите. Очертаха се коалициите. Мисля, че и заедно няма да могат да ни победят”, каза премиерът Бойко Борисов.

Той предупреди, че ако БСП и ДПС се върнат на власт, това означава край на финансовата стабилност. При победа на ГЕРБ данъците ще останат ниски, бюджетният дефицит и външният дълг ще се запазят, брутният вътрешен продукт – ще се вдига, обеща Борисов. Той допълни, че на него сега много му е лесно да емитира 3 – 4 млрд. лв. външен дълг и да раздаде парите за пенсии и заплати. Но няма да го направи, защото после сметката ще трябва да я плащат бъдещите поколения. Затова премиерът нямало да се хване на въдицата на популистки обещания, с които се печелят гласове, а ще пази фискалната стабилност.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране