04.05.2015 | 22:08
Продават имоти на Русос, Казандзакис и Онасис в Гърция
Собствениците не могат да ги поддържат

Собственици, роднини и наследници на знаменитости в Гърция продават техни исторически къщи, вили, мезонети и апартаменти, заради невъзможност да ги поддържат и да покриват разходите им, съобщава в. „Имерисия“.

Вилата, в която Мария Калас е живяла като дете, е изоставена от години, а собственикът на имота, който се намира в Атина, се е съгласил там да се открие музикална академия на името на световноизвестната оперна певица.

На пазара от 2012 г. е и вилата на Демис Русос, която е на площ от 400 кв. метра, а за нея са поискани два милиона евро.

Миналата година родната къща на известния гръцкия поет, романист, драматург, историк, литературен критик и преводач Костис Паламас в град Патра на полуостров Пелопонес бе продадена, а неин купувач е станал 75-годишният грък Танасис Стефанопулос, който има бизнес в САЩ.

Къщата на световноизвестния гръцки писател и мислител Никос Казандзакис, в която той е получил вдъхновение за най-големите си произведения, но не се намира в Гърция, а на френската Ривиера, също се предлага от брокери. Тя е в Антиб (Франция), където писателят и неговата съпруга се настаняват през 1948 година. Наред с него исторически имот, където са написани значими страници от живота на фамилията Онасис, също е пуснат за продан срещу сумата от 12,5 млн. евро, но досега няма интерес за него.

Става дума за терен от 3,5 декара в прочутия атински квартал Глифада, който се намира в близост до морето и до известен голф район на гръцката столица, един от най-скъпите в страната. До преди няколко години там се е намирала една от къщите на фамилията Онасис, която, за жалост, е била съборена от един от следващите собственици. Теренът е бил продаден от внучката на Онасис Атина преди пет години, но впоследствие е сменил двама собственици.

От години за продан е и луксозната вила на легендарния китарист на Пинк Флойд – Дейвид Гилмор на о-в Родос. Тя е на площ от 575 кв. м. и е място, на което световноизвестният музикант дълго време се е подвизавал. Отдавна на същия остров се предлага и изоставена вила, построена за италианския диктатор Бенито Мусолини. Вила Де Веки е била вдигната за него през 1936 г., но той е бил убит, преди да успее да я посети. Двуетажната постройка от дърво и камък впечатлявала с красотата си. Тя е построена на хълм и от нея се открива невероятна гледка към Егейско море.

Вилата е построена от италианския благородник и верен поддръжник на Мусолини Чезаре де Веки. Самият Мусолини пък имал план да използва Родос като морска база, от която да създаде нова Римска империя и да разпространи италианското влияние в Близкия изток.

Неотдавна стана известно, че историческата вила на фамилията Папандреу в атинския елитен квартал Палио Психико, в която са живели три поколения политици – бащата Георгиос, синът Андреас и неговият син, също Георгиос, е обявена за продан от внуците, а исканата за нея цена е 1,8 милиона евро.

Списъкът се допълва от имоти на известната гръцка актриса Ели Ламбети и на певеца Димитрис Митропанос, чийто дом, известен като „червената кооперация“, бе превърнат в резиденция на посланика на Венецуела, както и от недвижимости на още много други знаменитости.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране