22.09.2019 | 22:57
Проф. Вучков се поболял след смъртта на голямата си любов
Легендарният телевизионен водещ си отиде днес на 83-годишна възраст

Легендарният телевизионен водещ проф. Юлиан Вучков си отиде днес на 83-годишна възраст. Професорът е починал във Военна болница след инфаркт.

През последните години здравето на Юлиан Вучков се влоши. Една от причините е смъртта на голямата му любов Диана. Тя си отиде от този свят през 2017 г. на 66 години. Двамата бяха заедно от 2004 година.

„Съжалявам, че нямам дете. Имам великолепна библиотека, автор съм и на 30 книги. Хубаво щеше да бъде да имам едно дете, което един ден, като умра, да подреди тези неща. От друта страна съм щастлив, че имам 30 деца – това са моите книги. И не зная дали ако се бях оженил и имах едно или две деца, щях да натрупам толкова голямо литературно творчество. Едва ли“, сподели преди години проф. Вучков.

Юлиан Вучков е дългогодишен водещ, който анализира и коментира политическия живот у нас.

Работи дълги години в Канал 1 (в предаването „Всяка неделя“), 7 дни ТВ, където създава рубриката „Храна за душата“ – предаване, посветено на проблемите и философията на човешкото съществуване. Първото си предаване „Ум робува, ум царува“ води по Канал 2001 в продължение на три години.

По-късно води предаването „Размисли и страсти“ по телевизия СКАТ. До февруари 2009 г. Вучков е водещ на предаването „Времена и нрави“ по телевизия ТВ2. Предаването е на живо, гостуващите музиканти свирят и пеят на живо, без плейбек или сингбек. Води рубрика „Посланията на Юлиан Вучков“ във „Вестник за жената“. В края на февруари 2009 г., Юлиян Вучков е отстранен от телевизия ТВ2, както и неговото предаване „Времена и нрави“ е свалено от ефир. Впоследствие е преместено в телевизия ББТ, където се излъчва за 4 месеца, а впоследствие напуска канала.

Вучков продължава да работи в Нова телевизия в предаването „Здравей България“ като „Морален наблюдател“ един път седмично, в което 10 минути той дискутира относно морала в обществото.

От 7 септември 2010 г. стартира предаването „Времена и нрави“ по телевизия „Канал 3“. През март 2012 г. напуска Канал 3 заради получени по-добри предложения от други телевизии.

През 2013 г. се подвизава в предаването „Гореща точка“ по ТВ 7. През март 2014 г. предаването му „Времена и нрави“ е преместено в телевизия Евроком.

Проф. Вучков ще бъде запомнен и като създателят на едни от най-големите бисери в телевизионен ефир. Негова е култовата реплика „Слушам и не вярвам на очите си“.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране