16.02.2020 | 18:28
Прокуратурата се съмнява, че Васил Божков е бил в ареста на ОАЕ
В понеделник преведените материали за екстрадицията постъпват в Министерство на правосъдието, обяви обвинител Сийка Милева

Българската държава не е уведомявана официално дали обвиняемият Васил Божков е бил в арест. Дори за прокуратурата е изненада, че той е бил в помещението за арест повече от 2 седмици. Практиката в такива държави е да се отнема само паспорта. Това заяви за bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По думите й, дали обвиняемият Божков е освободен от арест, няма нищо общо с молбата за екстрадиция.

„В понеделник преведените материали постъпват в Министерство на правосъдието, откъдето ще бъдат изпратени незабавно в Обединените арабски емирства“, допълни говорителят на главния прокурор.

По-рано днес от МВнР съобщиха, че България не е уведомявана от ОАЕ Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланикът ни в Абу Даби е отправил спешно запитване към властите по темата.

Бизнесменът беше задържан в края на януари, след като беше обявен за издирване. Хазартният бос е с отнет паспорт и има забрана да напуска емирствата според някои източници.

Преводът на документите за екстрадирането на Божков, които са над 200 страници, вече е готов, казаха от прокуратурата.

Тази седмица прокуратурата повдигна нови обвинения на Божков – за търговия с влияние, за държане и отчуждаване на културни ценности, нерегистрирани по установения ред. Така броят на обвиненията стана 11.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране