13.11.2018 | 0:01
Протестите връщат достойнството на българите като граждани
Оставка в този момент ще е абдикация от отговорност, смята държавният глава

Протестите възвръщат достойнството на българите като граждани. Властта наказва гражданите за бедността. Гласът на гражданите, техните болки и тревоги, не са чути. Ако няма една чуваемост, ако продължават изявления арогантни и цинични, закономерно е тези протести да продължат. Това заяви пред журналисти в Карлово президентът Румен Радев в коментар на вчерашните протести, обхванали цялата страна.

Властта, продължи държавният глава, трябва да знае, че отказът от управление и бягството от управление поставя моралната преграда пред амбицията да искаш властта отново. Очаквам парламентът и правителството да посочат изход от тази ситуация, подчерта Радев.

По думите му в този момент на растящи цени, инфлация и увеличаващата се престъпност оставката не е решение, а абдикация от отговорност.  Обединител не мога да стана на неправдата, не мога да ставам обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите притеснения и неговите надежди, подчерта още Румен Радев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране