27.02.2013 | 14:18
Пуснаха салата „Токов удар“ за 50 стотинки
Тя е микс от моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг

Собственик на заведение в Бургас протестира срещу EVN, като включи в менюто салата за 50 стотинки, но й начисли такси. Салатата е енергийна и се казва „Токов удар“. Предястието представлява микс от моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг, разказа управителят на заведението Яна Василева.

„В менюто действително цената на салатата е 50 стотинки. Но след това прибавяме 1 лев такса „поливане на моркови“ и 50 стотинки такса „наточване на ножове“. Имаме още 40 стотинки добавка за пренасяне на салатата от кухнята до масата на клиента, след това 20 стотинки начисление за оригинална рецепта и още 39 стотинки за загуби на продукти при приготвянето“, обясни Василева.

По думите й всичко е просто и елементарно – „както процедират енергийните монополисти“.  Собственикът на заведението решил да приложи идеята, след като ЕVN обясниха, че електроенергията е евтина, но допълнителните такси „надуват“ сметките. По този нестандартен начин той изразява подкрепата на ресторантьорския бранш към националния протест срещу високите сметки за електричество.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране