27.02.2013 | 14:18
Пуснаха салата „Токов удар“ за 50 стотинки
Тя е микс от моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг

Собственик на заведение в Бургас протестира срещу EVN, като включи в менюто салата за 50 стотинки, но й начисли такси. Салатата е енергийна и се казва „Токов удар“. Предястието представлява микс от моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг, разказа управителят на заведението Яна Василева.

„В менюто действително цената на салатата е 50 стотинки. Но след това прибавяме 1 лев такса „поливане на моркови“ и 50 стотинки такса „наточване на ножове“. Имаме още 40 стотинки добавка за пренасяне на салатата от кухнята до масата на клиента, след това 20 стотинки начисление за оригинална рецепта и още 39 стотинки за загуби на продукти при приготвянето“, обясни Василева.

По думите й всичко е просто и елементарно – „както процедират енергийните монополисти“.  Собственикът на заведението решил да приложи идеята, след като ЕVN обясниха, че електроенергията е евтина, но допълнителните такси „надуват“ сметките. По този нестандартен начин той изразява подкрепата на ресторантьорския бранш към националния протест срещу високите сметки за електричество.

Loading...

1 коментар

  1. е и?? каза:

    какво сега? да им се радваме ли на селяндурчетата от странджата за салатката? като са толкова ербап – да си пуснат буламача с нормална надценка! при тази цена – печалбата им е по голям процент от този на EVN! май на сметките на EVN след като ги намалят с 8% трябва да пише „бургаска цървулска салата“!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране