29.01.2013 | 16:30
Разправия на стадиона в Шумен
Полиция изгони 10 италиански футболисти, водени от Енрико Пичоне
Енрико Пичоне

Скандал за това кой има право да ползва градския стадион „Панайот Волов“ в Шумен се разрази днес следобед. Президентът на клуб  „Шумен 2010“ Георги Георгиев викна полиция, защото на терена се канят да излязат десетина италиански футболисти, водени от уволнения треньор Енрико Пичоне.

Към 14, 30 часа на стадиона дойдоха четирима униформени. Те влязоха в съблекалните за кратък разговор с Пичоне, Георгиев и Цоньо Василев, като десетина минути по-късно си тръгнаха. Президентът на клуба пък обясни после, че са им връчили покани да отидат утре в 10:00 часа сутринта да се разберат в сградата на полицията.

„Какви са тези хора (италианците – бел. ред.), аз не знам. Нито треньорът е треньор на отбора, нито футболистите са от отбора. Не знам някой да им е давал разрешение да тренират на общинския стадион. Това е самоуправство и утре ще внеса жалба и в прокуратурата“, каза Георгиев. Той обясни, че Енрико Пичоне е уволнен напълно законно с решение на Управителния съвет на клуба и той няма право да стъпва на терена. Заради това истинският отбор на Шумен не можел да води нормална подготовка за пролетния полусезон. „Стигна се до тук поради лични интереси на някои хора, понеже дадоха назаем някакви пари и се опитват да ги измъкнат от него (Пичоне – бел. ред.) да им ги върне, което според мен няма как да се случи. Някои хора поставят личните интереси пред интересите на футбола“, каза Георгиев.

От своя страна Пичоне отказа да коментира, като забрани и да бъде сниман. „Разрешение за ползване на стадиона има единствено клуб `Шумен 2010` и то е подписано от кмета. Друг футболен клуб не е искал и не е получавал такова“, каза старши експертът по спорта в община Шумен Даниел Даулов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране