05.02.2020 | 12:53
Разследват Васил Божков за убийства и изнасилвания
Той бе нарочен за "сериен изнасилвач" от бившия му бизнес партньор Цветомир Найденов

Спецпрокуратурата проверява материали от досъдебно производство срещу Васил Божков, в които има данни за убийства, принуди и изнасилвания. Материалите са отделени от вече образуваното производство за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други, съобщават от прокуратурата.

Образувано е ново досъдебно производство, свързано с новите материали, за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент.

В съобщението се казва, че са изискани досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива. Извършва се анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания.

Божков бе нарочен за „сериен изнасилвач“ от бившия му бизнес партньор Цветомир Найденов.

„Е този (…) е сериен изнасилвач, най-големият насилник в историята на България. Изнасилил е стотици жени, включително непълнолетни“, заяви Найденов пред bTV в края на миналата седмица и допълни, че е имало и подадени жалби, но трябвало да се провери дали не са потулени.

В момента Найденов е сред основните свидетели на прокуратутрата срещу Божков. Той твърди, че Божков го е заплашвал с убийство.

„Обвиненията, че съм изнасилвач, са пълни глупости. Подобно нещо не заслужава да бъде коментирано. За първи път чувам, че три момичета са подали жалби срещу мен. Създават се измислени ситуации. Какво друго остава – сигурно ще ме свържат и с опита за убийство на папата“, коментира на свой ред Васил Божков.

Пред „Банкеръ“ собствениците на „Ефбет“ братя Найденови заявиха, че Божков ги е заплашил, че „ще ви ликвидирам заедно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов“. Във видеоразговора Найденови изтъкнаха също, че „Божков се опитва да припише на нас своето житие-битие: убийства, рекети, търговия с влияние, корумпиране на полицаи, прокурори и НАП-служители.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране