17.02.2013 | 10:23
Цигани плашат със смърт руснаци в българско село
4-членното семейство напуснало бургаското село Екзарх Антимово

Роми гонят руско семейство, дошло да живее в у нас, съобщи всекидневникът „Комсомольская правда“. Оказва се, че ръстът на циганската престъпност в България е рекорден, а полицията избягва да се намесва.  „Тази безнаказаност все повече развращава българските цигани, те стават все по-агресивни и нагли, а броят на циганските престъпления в България расте като лавина“, пише вестникът.

В село Екзарх Антимово, Бургаска област, четиричленното семейство Сизови живее в една от 11-те къщи, закупени от руснаци в селото. Руско-циганската война обаче започва, когато в началото на февруари съпругът на Екатерина Андрей среща в центъра на селото Ради Гарджев, който е известен като водач на банда крадци. Андрей го спира и предупреждава, че няма да позволи кражби от къщите, които принадлежат на руснаци, както станало с жилището на негов приятел, от което ромите са изнесли всичко, каквото са могли.

Андрей предупредил директно Ради Гарджев. В отговор той започнал на вика и ръкомаха. Сблъсъкът бързо прераснал в бой пред очите на семейството на Андрей, което било в семейния джип.  „Ради крещеше: Ще ви запаля къщата!“, разказва Екатерина.  Андрей хукнал към джипа си, извадил оттам нож и започнал да заплашва отдалеч Ради. Той пък отишъл да извика помощ.

Докато руснакът допушвал цигара, за да се поуспокои, пред него спрял микроавтобус, в който бил Ради и още около 5-6 роми, въоръжени с арматура и ножове.  „Гледайте как ще го убивам сега!“, викал Ради.   Андрей решил да се върне в дома си. „Когато наближихме и там вече имаше събрана тълпа, но циганите не се решиха на конфликт, защото имаше вече много други хора“, разказва още Екатерина.

Сега тя с децата живее в хотел и се бои да се връща в Екзарх Антимово. Ради пък бил привикан в полицията и скоро освободен. „Често има кражби в селото“, казва кметът Кольо Чанев. Според думите му до бой не се е стигало досега.  В района има само 1 полицай, който минава през селото веднъж на 9-10 дни.

Loading...

1 коментар

  1. НЕЛИ ДИМИТРОВА каза:

    НА ТЕЗИ ХОРА ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПОМОГНЕ !!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране