10.02.2013 | 20:44
Росен Капитана поръчал Баретата заради 3 млн. лв. дълг? (снимки)
Криминалистите са били насочени към Капитана от съпругата на Златомир Иванов - Калина
Акцията в Казанлък, при която е задържан приближен на Капитана. Снимки: Телевизия "Прес", Казанлък

Росен Капитана от Казанлък е задържан за стрелбата срещу Златко Баретата пред Съдебната палата в София. Според информацията на разследващите Капитана дължал около 3 млн. лева на Баретата. Той имал три месеца срок да се издължи, но не спазил уговорката.

МВР работи по версията, че вместо да върне парите, които е отклонявал от бизнеса на Баретата, той е наел хора, които да стрелят по бившия командос. По неофициална информация  на „Стандарт“, криминалистите са били насочени към Капитана от съпругата на Златомир Иванов – Калина, която по време на разпита в МВР е изразила съмнения, че именно длъжникът е организирал опита за покушение.

Днес в Търговище от коментара на вътрешния министър Цветан Цветанов стана ясно, че все още се събират доказателства в подкрепа на тази версия.  „Работим много усилено по всички извършени тежки престъпления, в това число и стрелбата по Златко-Баретата. Така че всички действия, които се предприемат в тази посока, знаете, че когато има достатъчно информация, тя ще бъде публично оповестена, но в момента не бих искал да се ангажирам с подробности, защото продължават процесуално-следствените действия“, каза той пред радио „Шумен“.  На въпрос вярно ли е, че вече има заподозрян за покушението над Баретата, Цветанов  отговори: „Приемете го повече като „да“.

Росен Драгнев е работил за Златко Баретата от години. Според информация на разследващите той е отговарял за няколко увеселителни бара на Иванов в Казанлък и Стара Загора.  Освен това се е занимавал и с петрол. Според данните на разследващите той държи две малки бензиностанции в Казанлък, които се казват „Темпо Ойл“.  Освен Росен Капитана са арестувани още трима души. Най-вероятно те са служители от заведенията и бензиностанциите, за които е отговарял Драгнев.

На 29 януари неизвестен снайперист надупчи наркобоса на входа на Съдебната палата. Той получи огнестрелни рани в червата и пикочния мехур, изпадна в тежко състояние и бе на изкуствено дишане.  В края на седмицата стана ясно, че той вече диша самостоятелно, но още го поддържат в медикаментозна кома в реанимацията в „Пирогов“.  Куршум в дясното бедро получи и един от охранителите му.

В началото на седмицата на Иванов му бяха направени операции авансово, като натрошеното от куршума бедро бе оперирано и стабилизирано с помощта на титаниеви пластини и пирони. Лекарите не се ангажират с дългосрочни прогнози за състоянието му, което остава тежко.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране