10.11.2018 | 15:07
Румен Радев: Кое от това, което казах за 10 ноември, не е истина? Да отговорят на този въпрос!
НАТО не е борса, на която можеш да си купиш сигурност, каза още президентът

„Кое от това, което казах, не е истина? Нека да отговорят на този въпрос! Благодаря!“ Това заяви в Париж президентът Румен Радев, след като бе помолен от пратеника на Канал 3 да коментира реакцията на Цветан Цветанов на собственото му обръщение към народа по повод 29 г. от 10 ноември.

В него държавният глава предупреди, че демокрацията в България е застрашена. Острата реакция на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не закъсня: „Президентът за пореден път доказа, че той е разединител, а не е обединител на нацията, както му е вменено като функция от българската Конституция. Президентът Румен Радев не може да излезе от сянката на БСП“.

На друг въпрос  – за задочния спор Макрон – Тръмп по идеята на френския президент за създаване на единна европейска армия, Румен Радев отговори: „Тепърва ще продължава дебатът по тази тема, мога да кажа, че това е въпрос, който не се решава изведнъж.

Когато въпросът се постави остро на срещата на НАТО в Брюксел тази година, аз заявих ясна позиция. От една страна „да“ – европейските държави трябва да отделят повече средства за сигурност. Но от друга страна НАТО не е борса, на която можеш да си купиш сигурност. НАТО е съюз на суверенни държави, обединени от общи цели, от общи ценности. Така че сигурността не се измерва просто в пари“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране