04.03.2013 | 9:55
Съдът е продажен, а бизнесът бе превърнат в страшилище
Според Николай Банев, НЕК му дължи 40 млн. лв.

„Защитавам тезата на сбъркания преход, защото той беше изграден от чужди сили. Българският бизнес беше заврян в тази ниша, където лозунгите срещу него бяха криминален, лош, чорбаджия, изедник. Той беше превърнат в едно страшилище за хората и не му дадоха възможност да се развива адекватно”. Това мнение изрази пред Нова тв бизнесменът Николай Банев.

В отговор на обвиненията на Златка Димитрова, че той е заграбил имоти на баща й, Банев отговори, че той няма нотариален акт, а тя има. „Тази сага е от много години. Тя също е заложена от политиците, срещу които скачат протестиращите”, допълни той. По думите му дружеството „Хелио турс”, в което той е акционер, е закупило активи от Центъра за масова приватизация, след това от Министерство на икономиката. В тази дълга сага се оказва, че от една страната е Закона за приватизация, който казва, че зами, ползвани за туристически цели, не могат да се реституират в реални граници. От друга страна Поземлената комисия издава нотариални актове, какъвто има Златка Димитрова.

„Законът е императивен”, каза още бизнесменът. Според него проблемите на страната се дължат на това, че нямаме национално-икономическа доктрина и политиците са били слуги на чужди интереси. Банев даде пример за унищожаването на българската икономика с предприятието „Полимери” – Девня. По думите му НЕК дължи на дружеството над 40 милиона лева. В момента то се управлява от синдик, който е свързан с ГЕРБ. „Този дълг е натрупан от повече от 4 години”, каза Банев. Бизнесменът не отговори на въпроса на водещата Калина Крумова кога работниците в „Полимери” ще си получат заплатите. „Съдебната система е продажна”, категоричен беше Банев. Според него на Черната Златка и е внушено да говори неверни неща.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране