04.12.2012 | 14:13
СДС продължава да се люспи
СДС остана без още един депутат в парламента. Ръководството на партията обяви, че Михаил Михайлов вече не е от СДС, защото повече от две години не е плащал членския си внос.
Снимка: СДС

СДС продължава да отлюспва депутати. След като преди седмица изгони трима – бившият лидер Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров, днес остана и без Михаил Михайлов и Цветан Костов. СДС напусна и общинското ръководство в Плевен и кметът на Свищов Станислав Братоев.

„Михайлов не си е плащал членския внос и всъщност се е самоизключил“, съобщи лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Сините уточниха, че за депутатите членският внос е 100 лв. на месец, а Михайлов не ги е внасял повече от две години.

Минути по-късно стана ясно, че партията напускат Костов и Братоев. Те протестират срещу политиката на ръководството и действията му, с които превръща СДС в партия от комунистически тип.

СДС така и не каза очаква ли подкрепа от ГЕРБ за кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия. Преди време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща подкрепа, но депутатите от мнозинството обявиха, че нямат решение.

Синята партия излезе с декларация, в която даде заявка да управлява. СДС обяви, че подава ръка на всички десноцентристки партии ръка за общо управление след вота догодина. На изборите, обаче, СДС ще се яви сам.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране