29.03.2013 | 7:08
Секта подтиква ученици да си режат ръцете
Целта била да се докаже, че те са безсмъртни

Секта подтиква петокласнички от Природоматематическата гимназия “Емануил Иванов” да си режат ръцете и да се палят.  Полицията е започнала разследване и при разплитането на схемата се стига до ученичка от гимназията в 8-и клас, която има инициали М.В. Девойката приканвала в различни „Фейсбук“ групи момичета от долните класове да извършват сатанински жертвоприношения.

“Най-вероятно в основата на сектата е семейството на момичето. Всички улики засега водят към родителите. Те са обучавали детето какво да прави и какво да говори на бъдещите им жертви”, коментираха разследващи. Семейството живее до самото училище и им е лесно да облъчва децата дори в междучасията, коментираха работещи в гимназията, показала проверката.

Идеята на новосъздадената секта била да се докаже, че децата са безсмъртни, пояснява „Монитор“. За да докажат това на своите малки последователи, те ги карали да се палят и да се самонараняват. По време на личен обиск в квартал “Колуша”, където живее девойката заедно с баща си Николай С. и майка си, са открити няколко листчета с пролята детска кръв, рисунки и тестове, свързани с темата за дявола, сатаната и жертвоприношенията. От органите на реда е иззет мобилният телефон на момичето, както и флашпамет, в която тя чрез „Фейсбук” подканвала децата да се самонараняват.

“Очаквало се е следващата седмица да бъде заклано дете от 4-ти клас в знак на жертвоприношение”, разкриха запознати със случая. Сигнал до полицията подава първа директорката на школото Ани Кюркчиева, която обяснила, че едно момиче се опитвало да се запали с кибритени клечки и обгорило кожата по ръцете си.

“Чухме, че по време на голямото междучасие едно от момичетата е тръгнало да се пали в училището. На другия ден я видяхме с нарязани ръце до лактите. Видяхме едно друго момиченце, не му помня името, то е от 5-Б, което е също с нарязани ръце. Дори наскоро ги питахме защо го правят, а те отговарят, че просто ей така и вдигат рамене”, коментира шестокласничка от същото учебно заведение. “Не знаехме, че става въпрос за секта, мислехме, че просто нещо са смахнати. Едното от момиченцата чухме, че дори се е опитало да се намушка в корема с нож“, казва и друго дете от ПМГ.

Родителите на децата от училището са много притеснени, защото става дума за няколко подобни случая и сега се чудят как ще ги опазят оттук нататък, установили при разговорите с тях полицаите. Проблемът е, че децата вече са психически обременени с подобни вярвания, коментираха разследващи.  Кюстендилци още помнят самоубийството на 18-годишния Божидар Темелков, който беше ученик в ПМГ – Кюстендил и сложи край на живота си през 2010 година. Тогава предположенията бяха, че момчето се е забъркало в секта.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране