03.01.2013 | 17:32
Шефът на в. „Свободен народ“ получил смъртна заплаха
Пред дома му били оставени два плика с риба, увита във вестник

Главният редактор на вестник „Свободен народ” Иво Димитров е получил смъртна заплаха в навечерието на Нова година. На 29 декември вечерта пред входната врата на апартамента си намерих два черни найлонови плика, в които в коледния брой на вестник „Свободен народ” бе увита риба. Препратката към романа на Марио Пузо „Кръстникът” е директна и в това четиво изпращането на риба означава смърт, коментира той.

Димитров разказа, че след като открил пратката, заедно със съпругата си и още двама свидетели са отишли в Четвърто РПУ в столичния квартал „Лозенец“ и са подали жалба. ”Смятам, че зад тази зловеща заплаха стоят хора от политоко-икономическите кръгове на управляващите днес. В нашия вестник критикуваме властта. Критикували сме премиера, вътрешния министър, Мирослав Найденов, Нона Караджова, Аню Ангелов… Имаме много сериозни разработки за олигарси и политици-олигарси като Емил Димитров, известен като Емо Ротманса, новия политически партньор на Яне Янев – Веселин Марешки, добави журналистът.

Той бе категоричен, че заплахата не е насочена към жена му (Кристина Патрашкова), която също се занимава с журналистика. Намекът беше ясен – рибата бе увита във вестник „Свободен народ”. Това очевидно е начин да се сплашат журналистите и да станем послушни. Очевидно е начин за сега управляващите журналистите да станем пригласни и да пеем с тях в един хор, каза още Иво Димитров. Той подчерта, че въпреки че е изплашен от случилото се, няма да спре с това, което прави.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране