21.12.2012 | 9:45
Шефката на Общинския съвет в Бургас запази поста си
Снежина Маджарова наричала опозиционни съветници „тъпанари“ и „глупаци“

Култовата председателка на Общинския съвет в Бургас Снежина Маджарова остава на поста си. Съветниците гласуваха вчера искането на опозицията тя да напусне клювочия пост в местния парламент.

От 51 съветници 46 упражниха правото си на вот за гласуване на оставката. 32 от представителите в Общинския съвет бяха против предложението за отстраняването на Маджарова, а 14 съветници гласуваха „за“. В понеделник 16 общински съветници поискаха оставката на Маджарова, което наложи днешното гласуване. Сесията на общинарите вчера започна в 10 часа. 16 представители на опозицията в общинския съвет – НФСБ, СЕК и БСП, поискаха оставката. Това стана малко след наложилото се извеждане на общинския съветник Валентин Касабов с полиция от залата по време на заседанието в понеделник. ГЕРБ в Бургас застана зад Маджарова, като разпространиха декларация, с която заявяват пълната си подкрепа за нея. Опозицията обвинява Маджарова, че „прилага двоен стандарт в работата си“. Тя отрече и отхвърли нападките.

Последният скандал със Снежина Марджарова избухна на 18-ти декември, когато полицаи изведоха принудително от залата на Общински съвет Валентин Касабов. Причина за крайната мярка стана третото официално предупреждение на опозиционера, вписано му заради реплика към Илияна Гъбева от ГЕРБ. Валентин Касабов първоначално трябваше да бъде изкаран навън от гардовете на УКОРС, но той отказа да напусне. Тогова бе извикана полиция. Минути по-късно пет полицаи, нахлуха в залата на местния парламент и принудиха съветникът да напусне.

“Маджарова не си сдържа нервите и ми наложи трета забележка. Тя беше затова, че трябваше да отговоря на обидите и епитетите, на човек от нейната група, жена, която ни нарече “тъпанари” и “глупаци”. Аз отговорих културно, интелигентно. Вместо да направят забележка на Гъбева, направиха на мен.  След което въпросната председателка, случайно заемаща този пост, извика общинска полиция. Отказах да изляза, защото тук са ни пратили избирателите. Имаше много важни докладни. Една от тях бе концесията на паркинга, който разцепи църквата”, заяви в кулоарите на залата изведеният от полицията Касабов. “Всичко, което се случва е скандално. Да вкараш полиция в Общински съвет е пълно безобразие. Председателят на ОбС трябва да има авторитет. А авторитет се печели с действия, не с магарешки инат. Тук говорим за криза на авторитета”, коментира от своя страна Евгений Мосинов от БСП.

“Когато полицията влезе в общинсия съвет, тогава демокрацията приключва”, категоричен бе Валентин Фъртунов. След скандала цялата опозиция напусна залата, а в нея останаха само парламентаристите от ГЕРБ, СДС и ДПС. 10-ина минути по-късно мнозинството без дебати претупа набързо 7-8 точки и приключи последната за годината сесия.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране