04.03.2013 | 13:44
Шофьорът на кмета на район „Изгрев“ с 2 538 лв. заплата
Секретарката на Димитър Димитров получава 1156 лв. месечно

Поредни скандални данни за самоуправство и надути възнаграждения в Столична община изнесе общинският съветник от БСП Георги Кадиев. След като директорът на „Софийски имоти“ Деян Цветков си купуваше парфюми, ризи и тигани със служебни пари, сега кметът на столичния район „Изгрев“ Димитър Димитров раздава пачки на секретарки, шофьори и приближени началници на отдели.

В личния си блог Георги Кадиев разпространи таблица, в която се вижда възнаграждението на един началник отдел в район „Изгрев“ на Столична Община. Заплатата му достига до 3774,32лв през месец септември. В други справки се вижда как шофьорът на кмета получава 2538, 68 лв, а служителка, сочена като секретарката му – до 1156,27 лв. Самият кмет е взимал до 3039,73 лв. Отделно е бил и на граждански договор към Министерството на транспорта. Председател на ГЕРБ в елитния столичен район е именно транспортният министър Ивайло Московски.

Заплатата на началника на отдел „Финансов – счетоводна дейност” Румен Райчев пък варира с до 850%. Според справката за получените от него възнаграждения, през месец януари 2012 г. той е получил заплата от 442,91 лв., като през следващите месеци тя варира до 2739,51 лв. за месец юни; 3194,25 лв за месец юли и 3774,32 лв. за месец септември 2012 г. Това възнаграждение сериозно надхвърля месечните пари дори на на кмета Йорданка Фандъкова, констатира Георги Кадиев.

В част от сигнала се посочват и други притеснителни практики на Димитър Димитров. Сред тяха са неправомерно освобождаване на служители, включително политически чистки по подозрения за близост с предишното ръководство. Споменат е служител, който е напуснал районната администрация, за да стане директор на детска градина, а с граждански договор продължавал да бъде началник на образователния отдел. Георги Кадиев цитира писмо на Гриша Димитров, секретар на ГЕРБ за район „Изгрев”. Според него, “в районната администрация цари атмосфера на напрежение, интриги и сплетни, подклаждани от самия кмет. Не се спазва никаква финансова дисциплина, ДМС се раздава само еднолично от кмета на няколко близки до него служители, като се пренебрегват експертите”. Споменават се и редица незаконни павилиони и паркинги, действащи на територията на района очевидно с благоволението на кмета на района.

Накрая Георги Кадиев твърди: „Г-жа Фандъкова е знаела за всичко това, защото лично секретарят на ГЕРБ в района е написал сигнал. Резултат не се вижда да има и Димитър Димитров още е кмет на район Изгрев“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране