12.02.2013 | 17:41
Борисов ще се разправя „много добре“ с ЕРП-етата
Шулева и Тройната коалиция били виновниците за измислените цени на тока

„Разпоредил съм проверки във всички ЕРП-та заради ценообразуването им“, обяви премиерът Бойко Борисов по повод разрастващите се протести в цялата страна срещу драстично високите сметки за ток. Той се включи в срещата между ректорите и министъра на образованието Стефан Воденичаров по повод проблемите в научния фонд.  Борисов обаче не се сдържа да коментира високите сметки на ток, кто зае героична поза, сякаш през последните 4 години за първи път чува за рекета на монополистите – ЕЧЗ, EVN, “Енерго-Про“, „Топлофикация“ и „Софийска вода“.

“Изпратил съм проверка и в ДКЕВР, ще помолим и Сметната палата. Ще се разправим с тях много по-добре”, каза Бойко Борисов, вземайки повод от предишната тема на срещата – проблемите в научния фонд, станали явни след проверка, разпоредена от него.  Той обаче бе категоричен, че държавата няма право да отнема лицензи на ЕРП-та. Новият председател на ДКЕВР ще бъде обявен утре. Според Борисов, шефът на енергийния регулатор трябва да се избира от Народното събрание.

„Ценообразуването е една от основните грешки и в това отношение Семерджиев не се е справил“, каза министър-председателят.   След това той отново се върна към любимата си Тройна коалиция и правителството на НДСВ, в което главен секретар на МВР бе той.  Според премиера бившият министър на икономиката Лидия Шулева е продала електроразпределителната мрежа, а експремиерът Иван Костов – „Мариците“. „Графите в сметките трябва да бъдат кръстени така – една на Шулева, втора на Костов, трета на Станишев“, каза Бойко Борисов.

„Ще има кардинална промяна в ценообразуването на сметките за ток“, обеща енергийният министър Делян Добрев, доведен от Борисов на срещата на образователния министър с ректорите. “Ще задължим ЕРП-тата да сложат нови, умни електромери, които да имат електронно отчитане и памет за два-три месеца назад”, допълни той.

Loading...

8 коментара

 1. ГЕРБ воставка каза:

  Къде се скри това магаре Б.Б ,та прати цървула да го защитава.Дойде като аслан, а си тръгва,като НАСРАН .Не разбра ли,че втория етаж му е празен.Срамувам се ,че гласъвах за него,ЧАО (ич),

 2. Б.Б.-PODLEC каза:

  Бойко, ти къде беше през годините на твоето управление да ги вкараш в затвора , търгашите подписвали договорите в енергетиката и всички други.Сега вече си съучастник в това престъпление с висока степен на обществена опасност , което защита живота и здравето на целия народ.Сега ви чака раиран костюм заедно с другите песоглавци и крадци !Честито БУДА-ла !!!

 3. Анонимен каза:

  Този е спрял да си пие хапчетата!

 4. kie32 каза:

  Тоз пич не разбра ли че не става за таз работа и отдавна е продънил „тавана на своята компетентност“,баси само проблеми – не е като да си спретне едно мачле или купонче в спато у Кюстендил….

 5. xy каза:

  Новите електромери са настроени да отмерат повече отколкото е реалната консумация

 6. KOREKTOR каза:

  Абе-е-е-е-е Тикво проста БУДИСТКА. Айде стига си се канил, че видяхме три години и половина как ги оправи ЕРП-тата. Така се разправи с тях, че те забогатяха още повече. Кой им продаде останалия държавен дял тихо и потайно. Под чие подчинение беше ДКЕВР, която бързо, бързо кандисваше на всяка прищявка на ЕРП-тата. Къде беше тогава ти самохвалко лъжлив. Хайде пръждосвай се и освободи народа от присъствието си. И взвеми с теб и всичките си боклуци от правителството и парламента и дим да ви няма.

 7. Георгиева каза:

  Парното е вторичен продукт от производството на електроенергия. Това е парата, получена от охлаждането на техниката, при производството на ток. За това е логично да е евтина. Но тук някой много хубаво си припечелва, на гърба на невежеството на абонатите. До кога ще ни дерете с тия заплати от 300лв.и пенсии от 160лв.как да плаща народа?Мизерията убива народа,а монополите ни ограбват! Съжалявам че гласувах за ГЕРБ вече никога!Съдилищата са пълни с инвалиди и възрастни,които са подсъдими за сградната инсталация,измислена за кожата да свалят на народа!Депутатите дремат и защитават монопола! Да се намалят на полвина депутатите и да им се премахнат недосегаемите права!

 8. Гого каза:

  Три години и половина рита топка ,ряза ленти ,окраде парите на здравната каса и накрая досами изборите се сети че трябвало да се работи .Само парите за охраната на топ ритнитовеца на държавата сигурно щяха да стигнат да намалят тока наполовина

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране