30.04.2019 | 17:31
Скандална джебелска фирма прибра 4,3 млн. лв. от Ардино
„Герт груп“ ЕООД на Тунджай Гюлер е усвоила над 89 млн. лв. държавни и общински пари в Община Кърджали
Тунджай Гюлер и Ресми Мурад

Нови милиони прибира скандалната джебелска строителна фирма „Герт груп“. Този път парите са от Община Ардино, която миналата година спечели проект за водоснабдяване по Програмата за развитие на селските райони.

На 19 април тази година, кметът на градчето Ресми Мурад е сключил договор с ДЗЗД „Ардино“. Обединението е регистрирано на столичната улица „Вискяр планина“ 15-17, а неин представител е Илияна Попова. Участници в ДЗЗД „Ардино“ са едноличните дружества „Герт груп“ на Тунджай Гюлер и „Вейл конструктции“ на Любомир Пейновски.

Двамата ще приберат 4 230 407 лв. без ДДС, става ясно още от сключения договор. Водещият партньор в ДЗЗД-то е фирмата на Гюлер, която от години мощно усвоява милиони от общините в Кърджалийска област.

Проектът „Реконструкция и рехабилитация на водопроводна мрежа“ ще се реализира в три населени места в три микрорайона в Община Ардино – селата Бял извор, Ябълковец и Брезен. Предвидено е мрежата в с Бял Извор да се изгради на три основни етапа, като водопроводната зона е разделена на три зони – първата обхваща територията на Диамандово, а втората и третата зона са висока и ниска зони на Бял извор. По отношение на село Ябълковец е предвидено да се подмени част от съществуващата водопроводна мрежа.

Справка на МИГNews.info показа, че „Вейл конструкции“ е усвоила над 1,3 млн. лв. обществени средства. Абсолютен рекордьор обаче е „Герт груп“ на Тунджай Гюлер, която е „спечелила“ 185 обществени поръчки за над 89 млн.лв.

Както МИГNews.info писа, през 2012 г. „Герт груп“ се прочу, след като кметът на Джебел Бахри Юмер въведе абсурдни изисквания в документацията на търга за ремонт на местно училище, за да може Тунджай Гюлер да прибере 810 000 лв. Тогава бизнесменът декларира, че работниците му могат да извършват изкопни работи (ръчно) в полярни условия – при минус 45-50 градуса и дебелина на снежната покривка от 3-4 метра; да подменят дървените черчевета и стандартните стъкла с модерна ПВЦ дограма и стъклопакет, дори при земетресение от 9-та степен по Рихтер, да полагат висококачествено мазилката при обилен дъжд и т.н.


2 коментара

  1. SS каза:

    Gert sega stroi sgrada v grad kardjali na zlaten parcel. Za mnogo golemi pari. Dobre izigrana shema, 1. Parcela beshe kupen ot dushterqta na kmeta ardino. 18 godishna bez 1 godina rab. Staj za milinio. Posle se poqvi gert za da stroi na tozi zlaten parcel. Da li e sluchainost?

  2. Anonimos каза:

    Bravo

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране