09.12.2012 | 16:49
Скопие се изгаври с Младенов: Писмото му е като кондом
Това било ултиматум към Македония

Бившият кореспондент на „Нова Македония“ в София Бранко Тричковски определя като „презерватив“ писмото на външния министър Николай Младенов до македонския му колега Никола Попоски.

В авторски текст, озаглавен „Шльокавица върху фустана на историята“, публикуван в електронното издание www.okno.mk, Тричковски пише: „… Текстът на Младенов е ултиматум. Безпрецедентна категоричност. Шило в квазимакедонистичния балон на чипираните идиоти от долината на река Вардар. Пикня върху ръжена – и върху режима – на надвойводата Шарло. Коприва в черната като чума коса на Силвана Бонева. Шалче за бесене около врата на Йованча Донев. И на Лилето Поповска. От коприна, китайска, приятелско…Но, ако ме питате мен, аз ще кажа, че писмото на българския министър е кондом, който ще му позволи на вмровския македонец още някое време „да се чука“, но не и да се възпроизвежда.

Това е важна защита от ХИВ-а, който напада националните организми; по-опасно, отколкото СПИН-а постъпва с хората. А на нормалния македонец ще му помогне да се изправи със своята нормалност. Не мисля, толкова за самото писмо, колкото за процесите, които по този повод непременно ще се отворят“.  „Ако не гарантира, че ще изпълни и трите условия – договор за сътрудничество и добросъседство, работни групи за важните въпроси и междуправителствени срещи, Македония може да отиде по дяволите, вместо – да свърне наляво и да тръгне по пътя към Европейския съюз, пише Младенов, криейки дявола между редовете на своето писмо“, пише Бранко Тричковски.

В края на ноември Николай Младенов официално постави на Македония три условия за подобряване на отношенията. Това става ясно в писмо на външния министър Николай Младенов до македонския му колега Никола Попоски.Условията са: постигането на съгласие по договор за добросъседство и сътрудничество, основаващ се върху принципите на декларацията на двамата премиери на България и Македония от 99-та година; план за задействане на комисии по различни спорни въпроси и е създаване на механизъм за междуправителствени заседания.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране