02.08.2019 | 0:01
Славчо Атанасов официално е кандидат-кмет
ВМРО и НФСБ си стиснаха ръцете за Пловдив

Кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив е издигната официално от НФСБ и ВМРО, съобщи БНР.

Искрен Веселинов от партията на Красимир Каракачанов съобщи, че е подписано споразумение за изготвяне на обща управленска програма, основаваща се почти идентичните програми на двете формации.На номинацията присъстваха лидерът на НФСБ Валери Симеонов, заместникът му Борис Ячев, заместник-председателят на ВМРО-БНД Искрен Веселинов и пловдивският депутат от ВМРО Александър Сиди.

Тълкуванието на Валери Симеонов е, че с такава първа крачка се показва, че коалиция Обединени патриоти съществува и е действена.

Нужна е промяна, обяви след номинирането си Славчо Атанасов, според когото трябва да смени философията и модела на управление на Пловдив.

Той предлага на пловдивчани Обществен договор за честно, открито и почтено управление в 17 точки. Ангажименти Атанасов поема включително и за пълна ревизия на управлението на Иван Тотев.

Освен това обещава да смени модела на управление на общината и да осигури пълна прозрачност на обществените поръчки като големите от тях минават задължително за становище през прокуратурата. Атанасов обещава да изпълни големите инфраструктурни обекти на Пловдив – Модър-Царевец, Водния проект, осигуряване на пътна връзка между районите „Тракия“ и „Южен“, пробив при Водната палата, запазване на Бетонния мост, Зоологическата градина.

Сред поетите ангажименти е и обещанието да съкрати администрацията в общината и тя да се оптимизира, тъй като – по думите му, сега тя е хранилка за определена партия.

Славчо Атанасов обяви, че е отворен за подкрепа и от други демократични партии, но най – вече ще разчита на подкрепата на пловдивските граждани.

Припомняме, че Славчо Атанасов е член на НФСБ и към момента депутат от Обединени патриоти.

На местните избори през октомври 2007 г. Славчо Атанасов е кандидат-кмет на ВМРО-БНД за град Пловдив, подкрепен от ГЕРБ и други десни формации, които печели още на първи тур с близо 53% подкрепа.На следващите избори, през 2011 г., вече издигнат от партия „Вяра, морал, родолюбие, отговорност – Национален идеал за единство“ (ВМРО-НИЕ) се явява на балотаж с кандидата на ГЕРБ Иван Тотев.През 2014 г. е избран за народен представител от листата на коалиция Патриотичен фронт (НФСБ и ВМРО).

На местните избори през 2015 г. е отново кандидат за кмет на Пловдив, но губи на балотаж от Иван Тотев.

Завършил е Висшето Военно Артилерийско училище – Шумен с чин старши лейтенант, офицер от резерва, освен това е и юрист, член на Пловдивската адвокатска колегия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране