07.11.2019 | 21:20
Слави излъга победителите от томболата си
Трифонов и Иво Сиромахов направиха нелеп опит да заблудят зрителите си

Крайно плитка измама с уж футболни реликви направи Слави Трифонов в пилотното предаване на новото си вечерно шоу, което върви в ефира на собствената му телевизия 7/8TV.

В томболата с подаръците, събирани през годините от негови гости в ефира на bTV, Дългия и дясната му ръка Иво Сиромахов пробутаха на зрителите две очевидно подменени ценности – фланелка на Пеле и екип на българския национален отбор от подвига на световното в САЩ-94, пише Лупа.бг.

Подаръците на Слави изобщо не са това, за което бяха представени С просто око обаче се видя, че подаръците на Трифонов не са тениски нито на Краля на футбола, нито на някой футболист от Пеневата чета. Гологлавата надувка първо се удари в гърдите, че българският екип от славното американско лято на 1994 г. му е бил подарен лично от тогавашния треньор на отбора Димитър Пенев.

В добавка към него имаше медал и книга с послание от легендарния треньор №1. На няколко пъти кандидат-политикът Трифонов уточни, че всеки един от подаръците в томболата му върви със сертификат за автентичност. Кой и как ги е издавал, само той и хората му си знаят. „Огромен подарък е този от САЩ-94, подарен от великия, неповторимия, единствения: Димитър Пенев – Пената”, изфука се Трифонов, който уж минава и за футболен запалянко.

При близкия кадър с изложените подаръци на секундата се разбра, че това не е никакъв екип от САЩ-94. Най-малкото защото е от марката „Пума”, а в Щатите нашите играха с „Адидас”. Справка на Lupa.bg показа, че с въпросния екип, подарен от Пената на Слави Трифонов, нашите са играли чак през новия век – в квалификациите за Мондиал-2002 в Япония и Южна Корея.

Ако се съди от номера 19, тениската най-вероятно е носил бившият капитан Стилиян Петров в младите си футболни години. Върхът на безумието обаче бяха думите на Иво Сиромахов за фланелката на Пеле. „Ето и тази фланелка с автограф на Пеле. Той е може би най-великият футболист на всички времена. Това е националната фланелка, с която Пеле е изиграл над 1000 мача за Бразилия и вкарал много голове”, плещеше глупости като пълен футболен лаик сценаристът на Слави.

Не е нужно човек да бъде кой знае колко запален фен на футбола, за да разбере за очевидната заблуда. Пеле е играл през 60-те и 70-те години (б.а. – няма дори 100 мача за Бразилия, камо ли 1000) на миналия век, а изложената тениска изобщо не изглежда да е ретро.

Тя е с марката „Найк”, с която бразилският национален отбор сключва договор едва през 1997 г. И друго – емблемата е с пет звезди, които символизират спечелените пет световни титли. Бразилия стана световен шампион за пети път през 2002 г., а Пеле е играл само при първите три трофея.

Оказва се, че екипът е модел от новия век, много след ерата на легендарния Пеле. Колекционери на футболни антики и специалисти по историята на най-популярната игра в света недоумяват как е възможно Трифонов и Сиромахов да считат хората за чак толкова непросветени. „Тези за идиоти ли ни имат?”, питат се в средите на запалянковците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране