23.02.2013 | 0:01
Слави към студенти: Излизайте на улицата!
Ние протестирахме без страх, когато бяхме млади, обясни шоуменът

“Вие сте движещата сила на това общество. Защо се криете, а не излизате да протестирате? Не казвам да затворите университета, но защо не? Доволни сте от живота си? Харесвате си държавата? Ако бях на вашите години, щях да съм на улицата, както съм го правил преди. Ние протестирахме без страх, когато бяхме млади. Днес съм избрал да го правя от телевизионния екран, г-н Курумбашев – в парламента”, каза Слави Трифонов на студентите от Техническия университет на среща дискусия с тях.

Заедно с шоумена бе и червеният депутат Петър Курумбашев, с когото бяха заедно в предаването “Ку-ку” в началото на 90-те.   Според Трифонов младите не изразяват гражданската си позиция. Той се изуми, че възрастните хора са по-смели от тях. Разкритикува и пропорционалната система за гласуване за народни представители и се обяви за мажоритарния вот.

Дискусията с бившите кукувци е организирана от Младежкия информационен център, а условието бе да не се споменават политически сили. Докато се опитваше да убеди студентите, че трябва да бъдат активни, няколко от тях напуснаха залата с думите: “Каквото и да говори Слави, нищо няма да се промени.” Слави им разказа как се е включил в протестите преди 20 години като координатор на студентите от ВИАС, въпреки че току-що е бил завършил Консерваторията, и как заедно с “Ку-ку бенд” е преработил възрожденски песни по време на Виденовата зима, които се пеят и до днес.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране