От НАП са изтекли лични данни на милиони български граждани и фирми
Линк към масива от близо 11 GB беше разпратен от анонимен мейл до различни медии
14.04.2019 | 0:28
След 20 г. ще сме циганска държава
Повечето престъпници в държавата са роми

Това, което се случва в Габрово не са режисирани прояви преди избори. Поне веднъж на шест месеца се стига до такива протести. Това е ежедневието на българските граждани в последните години. Времето е изпуснато. Това каза лидерът на Българския национален съюз Боян Расате в предаването „Офанзива“ по Канал 3.Според него проблемите се крият във времето на Прехода и в желанието да българизираме циганите. Ние се циганизирахме, това е най-страшното, обобщи той.

„Ако преди имахме един етнос, който не се съобразяваше с правилата и имаше дефицит на ценности, сега положението е страшно. Не ни чака нищо добро“, прогнозира националистът.

Петко Асенов, председател на ромска организация, заяви, че протестите са режисирани. „Кой регистрира тези протести и откъде тръгват?, попита той.

Според него на всички протести има едни и същи хора, които застават отпред. „Кой иска да запали огъня в държавата. Тези, които искат да го направят са националистите. Те трябва да престанат, защото не може да се играе с огъня. България може да се превърне във второ Косово“, цитира той думи на главния мюфтия.

„Това е един битов скандал. По най-бързата процедура тези момчета трябва да влязат, за да си понесат наказанията. Не може заради този случай да се вдигнат всички българи и да застанат срещу циганите. Идват избори и искат да се покаже, че се прави нещо. Защо винаги преди избори се случват такива неща?“, пита представителят на ромската общност.

Асенов предложи мерки, с които може да се решават подобни етнически конфликти. „Направихме преди дни ромски консултативен съвет по сигурността и решихме при проблеми да се събираме и да ги решаваме бързо“.

Расате продължи, като цитира полицейски данни, според които повечето престъпници в държавата са роми. „Определено сред циганското малцинство има престъпления, които са свързани с очернянето на живота на българите. Патриотарстващите политици в последните години повтарят глупости, надявайки се с образование да успеем да превърнем един престъпен елемент в разумен гражданин. Ако това работеше в Германия нямаше да има такъв огромен проблем с престъпността. Всичко е въпрос на произход и ген, има хора, които са предразположени да са такива. Индия и Пакистан никога няма да са на морално, културно и икономическо ниво като Германия. Със социалните помощи няма да се решат проблемите“, според националиста.

Боян Расате даде пример защо предложението със завишените санкции за ромите, които не пускат децата си на училище, няма да сработи: „Ако аз съм един цигани и имам 10 деца и изпращам децата си на училище и знам, че в края на месеца ще получа 40 лева, в същото време, ако не ги изпратя, а едното отиде да проституира, друго да проси, трето да краде и т.н. в края на деня те ще ми донесат 1500 лева. Няма икономическа логика да ги пращам да учат“, обясни Расате.

„Либералният модел се провали, интернационалният също, може би трябва да обърнем страницата и да работим за националния. Пред нас има два варианта – след 20 г. да сме циганска държава с образовани цигани или българска държава с необразовани цигани“, каза още той.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране