02.12.2012 | 19:22
Слух:Асад прелетял над България на път за Москва
Русия опроверга твърденията на сирийската опозиция

Името на България беше намесено в информационната война, която противниците на Башар ал Асад водят от месеци срещу сирийския диктатор.  Вчера в редица арабски блогове и в социалните мрежи, включително „Туитър“, се разпространи слухът, че сирийският президент Башар ал Асад е избягал в Москва. Източниците, които разпространиха тази дезинформация, даже посочиха номера на подозрителния полет, с който той е напуснал Дамаск.

В „Туитър“ се съобщава за подозрителния полет на Сирийските авиолинии RB441 – Airbus A320, който е излетял за московското летище „Внуково“.  За да не прелита над турското въздушно пространство, самолетът и избрал маршрут над Кипър, гръцките острови, България, Румъния и Молдова.  На официалния сайт на руското министерство на външните работи няма никакви съобщение по този въпрос. В последната публикация за Сирия, която е от вчера, се казва, че руският заместник-министър на външните работи Генадий Гатилов се е срещнал със своя сирийски колега Файсал Микдад. Израелският портал NRG съобщава, че руското МВнР е опровергало информацията за бягството на Асад в Москва.

Самият Асад неотдавна заяви в интервюта за руските телевизии, че не възнамерява да напуска страната си, въпреки многобройните спекулации на тази тема, които го изпращаха ту в Москва, ту в Иран. Анализаторите арабисти са склонни да приемат тези негови думи за истина. Според тях, ако Асад наистина е искал да напусна страната, е щял да го направи отдавна.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране