26.07.2019 | 0:03
Собственикът на Тад Груп избягал в Канада?
Заминал преди няколко дни за Турция, а оттам се е прехвърлил в Канада.

Иван Тодоров – собственикът на фирма „Тад Груп“, където работи хакерът Кристиян Бойков – е заминал преди няколко дни за Турция, а оттам се е прехвърлил в Канада. Това съобщи БНТ, като се позова на неофициални източници. Очаквало се всеки момент Тодоров да бъде обявен за международно издирване.

Спецпрокуратурата вече разследва хакерската атака срещу НАП, а събраните доказателства дават основание да се предполага, че неправомерното източване на данни може да е дело на организирана престъпна група.

В сряда вечерта, в офиса на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, беше задържан търговският директор на компанията Георги Янков. Той вече е привлечен като обвиняем, а собственикът на фирмата Иван Тодоров ще бъде търсен вероятно чрез Интерпол.

Очаква се прокурорът, който наблюдава делото, да прецени и да определи за Янков мярка за неотклонение „парична гаранция“, но в доста висок размер.

След като Георги Янков снощи е задържан, всички останали служители на фирмата са подали заявление за напускане и вече не работят в „Тад Груп“. Оттам са иззети всички компютри, сървъри и хардуер, с които компанията е разполагала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране