08.03.2019 | 10:22
Спецакция на прокуратурата срещу бащата на Тита!
Срещу 10 000 лв. хора без стаж вземали максимална пенсия
Единственото, което мога да каже е, че преди около час започна поредната операция на Специализираната прокуратура, касаеща група, занимаваща се с източване на НОИ“. Това коментира в ефира на „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ заместник – главният прокурор Иван Гешев във връзка с информация на медията, че бащата на тийн сензацията Тита е бил задържан.“Операцията се провежда в Силистра и в София. До момента няма задържани лица. Извършват се действия в жилище и спрямо лице, което е баща на певица. Дали е същата, която казахте, не мога да кажа.

Длъжността му е директор на НОИ в Силистра. Потърпевша е държавата, всички български граждани, защото се източва бюджетът на НОИ“, коментира още Иван Гешев.

Групата се е занимавала от години с издаването на неистински документи за трудов стаж например в мина, с които хора с минимален или никакъв стаж се пенсионират и получават максимална пенсия.

„Преди около час започна операция на Специализираната прокуратура, съвместно с МВР-Силистра и ГДБОП, касаеща група, занимаваща се с източване на бюджета и в частност бюджета на НОИ. Акция се провежда и в София. Провеждат се действия по разследване, по претърсване на адреси. Събират се доказателства. Към момента, доколкото ми е известно, няма задържани лица. Единственото, което мога да потвърдя е, че се извършват действия в дома на бащата на певица“, заяви Иван Гешев.“Задържа се дебитната карта, по която се получава пенсията, докато представител на групата не изтегли 10 хил. лв., колкото струва услугата“, обясни заместник – главният прокурор.

По думите му потърпевша е държавата и всички български граждани, защото се източва бюджетът на НОИ и тези пари не отиват у хора, които наистина са работили, добави той.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    На народа-дайте го на народа-той ще си го накаже

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране