18.10.2019 | 12:14
Спецпрокуратурата обвини кмета на русенското село Тетово Невяна Атанасова за имотни измами
Открили са безспорни доказателства за съпричастност на Атанасова в над 80 имотни измами

Спецпрокуратурата привлече като обвиняема кметицата на русенското село Тетово Невяна Атанасова. Атанасова и още две лица се сдобиха с обвинение, след внесен сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров.

Според държавното обвинение, Атанасова е ръководител на организирана престъпна група, занимаваща се с имотни измами. Установено е било присвояването на множество жилищни сгради и земеделски земи, след извършени обстоятелствени проверки – т.нар. „констативки“.

Прокурорите са открили безспорни доказателства за съпричастност на Атанасова в над 80 имотни измами, пише „Рикошет“. За престъплението в което е привлечена като обвиняема се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до десет години, както и конфискация на имущество. Към момента Атанасова е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 15 000 лв. Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред въззивния наказателен съд. Потърсена за коментар, Невяна Атанасова отказа да говори пред представители на медиите.

Защитникът й адвокат Иво Найденов също беше лаконичен и заяви, че тепърва трябва да се съберат множество доказателства, преди окончателно да бъде внесен обвинителния акт срещу Атанасова и съучастниците и.

След действията на прокуратурата, интригата за изборите в русенското село става все по-голяма. Сред жителите на Тетово започва да надделява желанието за промяна на модела на управление, в следствие на което шансовете за класиране на балотаж на замесената с имотни измами досегашна кметица са изключително малки.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране