14.01.2013 | 17:56
Станишев: Мирослав Найденов е известен лъжец
Дялът на Йосифова в "Експат" е само 2,9%, се казва в съобщение на компанията
Снимка: БСП

„Мирослав Найденов е известен лъжец. Преди една седмица се опита да въвлече брат ми затова, че е правил замени. Брат ми няма един квадратен метър на българското Черноморие и същото важи и за Моника“.

Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира вчерашните обвинения на земеделския министър, че жена с която живее е забъркана в имотна сделка в комплекса „Камчия“. Пред “Всяка неделя“ вчера министър Найденов заяви, че през 2008 г. две фирми са придобили 140 декара земи край Камчия на цена от 17 лева за квадратен метър, а през 2009 г. земята е препродадена за 4,5 милиона лева на трета фирма, в управлението на която, според министъра, участва и Моника Йосифова.

„Това е от страх. Опитват се да отвлекат вниманието от скандала в Несебър, който е реализиран по време на управлението на ГЕРБ и с конкретно решение на Министерство на земеделието и храните, както и от това, което се случва в Иракли по време на това управление“, коментира още Станишев.

Компанията „Експат Бета“ АДСИЦ също опроверга твърденията на Мирослав Найденов. Имотът в к.к. „Камчия“ не е бил предмет на замяна и не влиза, в каквито и да било „списъци на заменки“. Освен това е имот в регулация, който никога не е бил защитена територия. Ето защо считаме направения паралел между него и казуса в Несебър за неоснователен“, се казва в официална позиция на фирмата до медиите по повод твърденията на Найденов.

“Експат Бета” няма и никога не е имало договорни отношения с държавата. Имотът в курортен комплекс „Камчия“ е придобит от „Експат Бета“ АДСИЦ чрез търговска сделка между фонда и друго частно юридическо лице“, се казва още в съобщението.  От компанията уточняват, че „Експат Бета АДСИЦ е публично дружество и се търгува на Българска фондова борса – София. Акционери в него са над сто физически и юридически лица. С изричното съгласие на г-жа Моника Йосифова можем да оповестим, че нейният дял от капитала е само 2.9%“. „Цифрите, които бяха споменати /от Мирослав Найденов – бел.ред./, са неточни. Цената, на която Експат Бета АДСИЦ закупува имота от предишния собственик, е 4.6 млн. лв. или около 33 лв./м2. За съжаление, на нашите акционери, Експат Бета АДСИЦ не е продал имота в Камчия за 5 млн. евро. Имотът все още е в портфолиото на фонда.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране