23.08.2019 | 12:41
Столична община поръчала люлки и маси за Северния парк на тройни цени
Една детска люлка с две седалки например излизала на общината 4158 лева

окументи, които показват завишени цени за оборудване в столичния Северен парк, представиха от организацията „Спаси София“. Активистите са поискали и получили оферти от същите фирми за същите елементи и установили, че цените, платени от Столичната община, са между два и четири пъти по-високи от цените на дребно.

Една детска люлка с две седалки например излизала на общината 4158 лева. Хасковска фирма обаче предлага същата люлка за 1092 лева. Друг пример за сериозно разминаване между платена и пазарна цена са пет маси за шах с по две столчета към всяка. По договор Столичната община е платила за всеки комплект по 2348 лева, а фирмата производител има оферта за 977 лева. Само от тези пет маси за шах данъкоплатците са ощетени с 6605 лева. Подобна е ситуацията и с ажурната ограда около кучешката площадка, където разминаването между платената от кметството цена и пазарната е почти три пъти. Скандалната поръчка не е директно обявена от Столичната община, а от район „Надежда“.

Докато обявяваха откритията си, членовете на „Спаси София“ бяха нападнати от хора, които обявиха, че са жители на района. Те не виждали проблем в обществената поръчка и били доволни, че е започнал ремонт на парка, който бил в много лошо състояние.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Ами баджанака и той иска да яде ,без да работи….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране