24.02.2013 | 12:39
Стотици хиляди на протест срещу монополите
"Падна Боко кратуната, затвор за Цецо маймуната", скандират протестиращите

Стотици хиляди българи се включиха в шествията срещу монополите в цялата страна. Най-многобройни са митингите в София, Варна и Пловдив.

В София двата лъча на шествието – от икономическото министерство и от „Орлов мост“, се събра пред Народното събрание. Протестиращите носят българския трибагреник и издигат множество плакати: „Държавата гние, проблемът сме ние“, „Боко тиквата в затвора“, „Без мутри във властта“, „Падна Боко кратуната, затвор за Цецо маймуната“, „Агентите на Боко тиквата вън от протестите“, „Прасетата жалят за Буда – народна песен“.

Жълти павета

В Пловдив изгориха демонстративно конституцията на България с мотив, че тя не защитава правата на гражданите, а само на богатите. Движението по основния булевард в града е блокирано. Вече над 10 000 души участват в протестното шествие във Варна. Те се движат бавно по булевард „Владислав Варненчик“ като блокират основните кръстовища по пътя си. Пеят се патриотични и възрожденски песни и преобладават виковете срещу монополите.

Протестите са охранявани от полиция. Българи в чужбина също подкрепят протестите. Около 30 души са се събрали пред посолството на България в Рим.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране