29.01.2013 | 16:26
Стреляли по Баретата с пушка с оптически мерник
Единият от куршумите е засегнал единия бъбрек, а този в крака на Иванов - важна артерия

По Златомир Иванов – Баретата вероятно е стреляно с малокалибрена пушка с оптически мерник. Това съобщи БНР, като се позова на свои полицейски източници. Към момента няма данни оръжието да е имало заглушител.   По-рано днес столичната полиция обяви, че оръжието все още не е намерено. Служители на реда правят оглед на опожареното помещение на последния етаж на сградата срещу Съдебната палата, откъдето е стреляно по Златомир Иванов.

Иззето е оръжието на другия прострелян при нападението – Атанас Станков, който е охранител на Баретата. Гардът е отговорил на стрелбата на снайпериста от апартамента срещу Съдебната палата в центъра на София. 13 гилзи са били преброени от СДВР пред сградата на Съдебната палата. Вероятно те са от изстрелите, които е произвел Станков.

Един от подсъдимите заедно с Баретата по делото за наркобанда разказа, че обикновено Златомир Иванов е влизал от страничния вход на Съдебната палата. За първи път сега обаче той влиза през централния. Според полицията е възможно да е имало два екипа килъри – един основен и един подсигуряващ, като точно вторият – подсигуряващият, да е стрелял.

Стрелбата срещу Баретата стана тази сутрин около 9, 30 часа на входа на Съдебната палата в центъра на столицата. Златомир Иванов беше приет в „Пирогов“ с няколко огнестрелни рани в корема и слабините. Единият от куршумите е засегнал единия бъбрек, а този в крака на Иванов – важна артерия.   Лекари оперират простреляния. Гардът Атанас Станков е прострелян в крака и е без опасност за живота.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране