13.01.2013 | 18:24
Строителят Добрин Иванов: Комплексът в Иракли ще стане красив
Шумът около имота му бил излишен и „просто храна за медиите”

Добрин Иванов притежава всички разрешителни за стрoежа в Иракли, който привлече вниманието на медиите през последните дни. Пред бургаския сайт „Бесове“ той твърди, че е изряден данъкоплатец и дори е в Топ 5 на същите в България.  Въпреки че плажът в Иракли прилича на строителна площадка, инвеститорът е категоричен че мястото още това лято ще изглежда също толкова диво и красиво каквото го познават местните жители. „Нито една птица няма да ичезне от там и тази рапсодия от птичи песни ще продължи да се чува”, обещава Иванов.

Собственикът на земята и инвеститор на новостроящото се луксозно вилно селище в Иракли, заяви че шумът около имотът му ще бъде излишен и „просто храна за медиите”, тъй като фирмата възложител и изпълнител притежава свички разрешителни за строеж и няма намерение да бетонира плажната ивица, а напротив – обектът ще бъде еко селище от затворен тип.

Добрин Иванов е собственик на фирмата възложител „Емона ЕООД”. На практика е закупил е имота си от няколко частни собственици на земи край с.Емона и Иракли с основна идея да създаде красиво местенце, запазващо биоразнообразието. „Не се тревожа от проверки, на мен постоянно ми се прави мониторинг, проверяват ме, всичко е както трябва. Няма от какво да се крия, защото създавам нещо хубаво и то е на реални цени, с издържани документи” – обясни Иванов.

От гражданска група „Да спасим Иракли”, алармираха, че не са видяли всички тези разрешителни на инвеститора и настояват за щателна проверка от Министерството на околната среда и водите и ДНСК. Такава ще има до края на януари.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране