20.01.2013 | 0:09
Търсят трима ортаци на Октай
Боксьорът не искал смъртта, а унижението на Сокола, твърдят разследващи
Стандарт

Октай Енимехмедов е част от група, която се нарича „Мразя Доган“.  Тя има поддръжници в цялата страна. Те не са много, но активно работят за отстраняването от политическия живот на вече бившия ДПС лидер. Октай членува в организацията от 3 години, довериха разследващи. Той не е лидер, но участва активно в групата. Хората от нея комуникират помежду си предимно в социалната мрежа Туитър. Там са били прихванати и от агенти от ДАНС, които ги следят от известно време.

До късно снощи Октай не бе проговорил пред разследващите какви са истинските му мотиви за нападението. „Той е изключително умен и съобразителен. Мери всяка своя дума, говори бавно, много ясно, но не казва нищо“, коментираха психолози, участвали в разпита му. Те довериха, че Октай е отправил политическа реплика към Доган секунди преди да вдигне пистолета срещу него. „Целта не е била физическо ликвидиране, а унижение“, коментираха психолози.

Повече от 3 часа трима експерти на МВР не са успели да измъкнат никаква допълнителна информация от Октай. „Завъртя ни на шиш, не го пробихме със стандартните методи“, коментира един от анализаторите. В 18 часа вчера Октай Енимехмедов бе предаден на експертите от Института по криминалистика и криминология на МВР. Там той ще бъде подложен на детектор на лъжата, за да бъде потвърдена поне част от оперативната информация, с която разполагат агентите на ДАНС и МВР.

Според техните данни има още трима души, които са помогнали на Октай да осъществи плана на групата. „Първият му е осигурил оръжие. То не е от България. Става дума за обикновен газов пистолет, който обаче не може да бъде проследен“, обясниха разследващите.  За втория помощник МВР подозират, че има връзка с членове на ДПС. „Това е човек с достъп до информация, който му е осигурил пропуск, той нарочно не е бил актуален, тъй като тогава лицето може да бъде много лесно засечено“, обясниха още криминалистите и допълниха: „Този помощник е бил наясно и с разположението на охраната в залата, за да му подскаже път, през който да стигне до Ахмед Доган.“

Третият участник в нападението е чакал втория навън, така че да го измъкне веднага след като осигури достъпа на Октай. „На групата е било ясно, че Октай няма да се измъкне от НДК. Той е бил предупреден и се е съгласил да извърши този акт с ясното съзнание, че ще бъде задържан, разпитван и съден“, коментираха още криминалистите.

Loading...
 • ГОШО каза:

  Първата реч на Местан-истерия!

 • Novae каза:

  Няма демокрация.Всички се юрнаха да осъждат нападателя за покушение а не видяха сатанинското отношение на десетина палачи от ДПС към човека, който беще останал съвсем беззащитен..Партиите у нас са пълни с подлизурковци,неодиктатори и некадърници.

 • Novae каза:

  Пред очите на цяла България днес в НДК се прояви сатанинската същност на важни особи от ДПС.След като бе повален на земята“нападателя“ , същия бе подложен на силни ритници в ребрата, в гърба.Участие в този побой над съвсем незащитен човек взеха общо 8-9 фигури на ДПС. Тези хора не носят демокрацията в сърцата си, това са лумпени, които трябва да бъдат веднага премахнати от лостовете в ДПС.От днес ДПС вече не е същата защитница на правата и свободите на хората- видяхме всички друга същност?!

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране