31.12.2012 | 20:46
Тъстът на Боби Михайлов прибрал 3 млн. лв. от дюните в Несебър
Зам.-министърът на земеделието Светлана Боянова е продала 29-те дка на Димитър Петров

Роднина на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се е облагодетелствал от продажбата на 29-те дка дюни в Несебър. Купувачът Димитър Петров който е тъст на футболния шеф, е спечелил почти 3 млн. лева от сделката с продадената земя до морския бряг.  Строежът върху забранената територия бе спрян след намесата на премиера Бойко Борисов, който днес нареди и на земеделския министър Мирослав Найденов да изготви пълен доклад по скандалния случай.

Само ден след като държавата продава терена за 1,141 млн. лв. (в сумата са включени и таксите за изключването на земите от държавния фонд), Димитър Петров го препродава за 4 млн. лв. Въпросната сделка, за която първи разтръбиха природозащитници, бе категорично отречена от земеделския министър Мирослав Найденов, който определи скандалната далавера като „писаници в интернет“. Повод за разкритията стана именно подаденият сигнал от Коалиция „За да остане природа“, че в защитена местност, която е част от „Натура 2000“, се строи и се унищожават дюните там.

Само ден след подадения сигнал по разпореждане на Бойко Борисов „Национален строителен контрол“ прекрати всякакви строителни дейности по обекта. Купувачът на парчето защитена територия е Димитър Петров, който, според съседите му, е тъст на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, твърди TV7.

Димитър Петров купува като физическо лице 29 дка от Министерството на земеделието, които по документи би трябвало да са гора в Несебър. На практика там няма гора, а дюни, които би трябвало по закон да са защитена местност. Въпреки това, държавата – със заповед на зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова, продава терена на Димитър Петров на цена, която е значително по-ниска от реалната пазарна стойност на имотите в тази част на Несебър.

Справка в службата по вписванията сочи, че Петров купува имота на 28-и ноември за сумата от 1 141 849 лв. заедно с таксата за изключване на земята от Държавния горски фонд и го продава на следващия ден на несебърската фирма „Сле груп“ ЕАД, но вече четири пъти по-скъпо – за 4 млн. лв. На практика само за един ден тъстът на Борислав Михайлов печели 2 867 602 лв. само от разликата между цената, която плаща на държавата и цената, на която продава.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране