13.02.2013 | 16:51
Тенджери и тигани купувани с пари на „Софийски имоти“
Директорът Диян Цветков си поръчвал скъпа козметика и дамски портфейл

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев разкри злоупотреби в скандалното общинско дружество “Софийски имоти”. Миналата година с пари на фирмата са купувани скъпо уиски, парфюми, якета и дори тенджери, и тигани. Фактури за тези покупки, направени от юли 2012 г. до януари 2013 г. Георги Кадиев е депозирал и питане до кмета на София Йорданка Фандъкова за съмнения за злоупотреби в общинската фирма.

Най-новият директор на общинската фирма – Диян Цветков, който е на този пост от около година, е подписвал фактури за козметика от скъпа марка – 164 лв., дамски портфейл – 40.83 лева, обувки – 40 лв. С пари на “Софийски имоти” са купувани дрехи, като например два костюма, кожено яке и риза за 444.80 лв. Общо за дрехи и обувки са похарчени 735 лв. Фактурирани са дори и лекарства за 26.87 лв. – упсарин, спазмалгон, аулин, парацетамол и др.

Диян Цветков е купувал за сметка на дружеството талони за Синя и Зелена зона – 500 броя за  700 лв. Общо похарчената сума за козметика, дрехи, домашни потреби, талони за паркиране и скъпа техника са малко над 5000 лв., твърди Георги Кадиев. Сумата не е грандиозна, но е показателно как се управляват общинските дружества, коментира съветникът от БСП. Цветков трябваше да се яви днес пред общинската стопанска комисия, за да отчете приходите и разходите на “Софийски имоти” през 2012 г., но изслушването му беше отложено за следващата седмица.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране